Yaşam
  • 25.2.2005 06:55

TAKVİYELİ SUTYENLERİN ZARARI!..

Göğüs ölçüsünden memnun olmayan kadınların kullandığı 'takviyeli' sutyenlerin nefes alma problemlerine ve sırt ağrılarına neden olduğu iddia ediliyor.

Göğüslere baskı
Güzelleşmek, daha doğrusu seksi bir vücuda sahip olmak isteyen kadınlar en çok göğüsleri için bıçak altına yatıyor. Estetik operasyonlardan korkanlar ise tercihini 'destekli' sutyenlerden yana kullanıyor. Fakat İngiliz doktorlar, içindeki dolgu malzemesiyle göğüsleri sıkıca sarmakla kalmayıp neredeyse ezen bu sutyenlerin sağlık için çok tehlikeli olduğunu söylüyor. İngiliz sağlık uzmanı Martha Roberts, "Dar ve destekli sutyenler kadınlarda nefes alma problemlerine ve sırt ağrılarına sebep oluyor" diyor.

HATTA ÖKSÜRTÜYOR!
İngiliz Sun gazetesine konuşan Roberts bu yüzden kadınlara, vücut ölçülerine uyumlu ve sağlıklı kumaşlardan yapılmış sutyenler kullanmalarını öneriyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta ise, 'takviyeli' sutyenlerin asıl zararının, kullanılan hammaddeden kaynaklandığını belirtiyor. Prof. Küçükusta, "Balenli ve dolgu malzemesi içeren bu ürünlerin bir kısmında 'formaldehit' adlı bir kimyasal kullanılıyor. Bu madde solunum yolları tahrişi ve buna bağlı öksürüğe yol açabiliyor" diyor.

Sabah

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:10

İLGİLİ HABERLER