Gündem
  • 7.10.2009 14:47

TALAT-HRİSTOFYAS GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

LEFKOŞA - 
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Lefkoşa ara bölgede yaptığı 43. görüşme sona erdi. Görüşme yaklaşık 3 saat sürdü.
Görüşmeden önce fidan dikeceği duyurulan liderler, görüşmenin sonunda fidan dikmeden ve her zamanki gibi açıklama yapmadan bölgeden ayrıldı. Rum lideri Hristofyas, neden fidan dikmedikleri sorusuna "Acelemiz var" karşılığını verdi.
Downer ise görüşmenin liderler arasında baş başa başladığını belirterek, "Yönetim ve Güç Paylaşımı" konusunun ele alındığını, aynı konunun görüşülmesine yarın devam edileceğini söyledi.
Görüşme uzun sürdüğü için dikilemeyen fidanların daha sonra dikileceğini kaydeden Downer, "iyi, arkadaşça bir görüşme olduğunu ve farklı yaklaşımların çok güzel bir atmosferde ele alındığını" ifade etti.
Yarınki görüşmeye de katılacağını belirten Downer, yıl sonuna kadar daha sık adada bulunacağını, eşinin de yakında Kıbrıs'a geleceğini açıkladı.
Downer, bir soru üzerine, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs'ı ziyareti konusunda kesinleşmiş karar bulunmadığını yineledi.
"Spekülasyonlardan rahatsız olup olmadığı" sorusuna karşılık Downer, "İşin merkezinde olan ben değilim, insanlar bana değil, Kıbrıs sorununa konsantre olmalı" dedi.
BM'nin rolünün yardımcı olmak olduğunu ifade eden Downer, kişisel yaşamlarının insanları çok fazla ilgilendirmemesi gerektiğini kaydetti.
Talat ve Hristofyas, müzakereler çerçevesinde yarın da bir araya gelecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:44

İLGİLİ HABERLER