Dünya
  • 6.8.2007 13:28

TALİBAN: "REHİNELERİN AKIBETİ, BUSH VE KARZAİ'NİN ELİNDE"

GAZNE - Afganistan'da 21 Güney Koreliyi rehin tutan Taliban, Devlet Başkanı Hamid Karzai ile bugün bir araya geleceği ABD Başkanı George Bush'un, rehinelerin akıbetinden sorumlu olacağını söyledi.
     Taliban sözcüsü Kari Muhammed Yusuf, Reuters ajansına bilinmeyen bir yerden telefonla yaptığı açıklamada, Camp David'de bugün görüşecek olan Karzai ile Bush'un, hapisteki Taliban militanlarının salıverilmesi konusunda anlaşmaya varmaları gerektiğini ileri sürdü.
     Yusuf, "Karzai Amerika'ya gitti ve olasılıkla Bush ile Korelilerin serbest bırakılması konusunda güçlü bir karar alacaklar ve tutukluların değişimini kabul edecekler çünkü Bush ile Karzai rehinelerin salıverilmesinden sorumlu" diye konuştu.
     Bir değiş tokuş olmaması durumunda Taliban'ın ne yapacağının sorulması üzerine Yusuf, "Sorumluluk Karzai ve Bush'ta" dedi.
     Taliban sözcüsü, Güney Kore'nin, rehinelerin serbest bırakılması konusunda ABD ve Afgan yetkilileriyle temaslarıyla ilgili olarak, "dün gece görüştükleri Koreli diplomatların kendilerine Güney Kore Devlet Başkanı'nın sorunu çözmek ve yardım istemek için Bush ile telefonla görüştüğünü söylediğini" ifade etti. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:55

İLGİLİ HABERLER