Dünya
  • 6.8.2007 13:29

MALİKİ YARIN ANKARA'YA GELİYOR

ANKARA - Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine bir günlük ziyaret için yarın Ankara'ya geliyor.
     Ankara'ya yarın sabah saatlerinde gelmesi ve ilk önce Anıtkabir'i ziyaret etmesi öngörülen Maliki, aynı gün Başbakan Erdoğan ile bir araya gelecek ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edilecek. Maliki, çarşamba sabahı Ankara'dan ayrılarak, bölge turunun ikinci durağı İran'a hareket edecek.
     Maliki'ye Türkiye ziyaretinde, aralarında 5 bakanın bulunduğu yaklaşık 30 kişilik heyet eşlik edecek.
     Irak Başbakanının heyetinde, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile ulusal güvenlikten sorumlu devlet bakanı ve terörizmle mücadele koordinatörü Şirvan Vaili de bulunuyor.
     Maliki'nin Ankara'daki temaslarında, iki ülke ilişkilerini ilgilendiren, başta güvenlik olmak üzere, ticari ve ekonomik ilişkiler dahil her türlü konu ve sorun masaya yatırılacak.
     Türk yetkililer, Maliki'nin temaslarının önemli bir gündem maddesini oluşturacak olan terör örgütü PKK ile mücadele konusunda Irak tarafına Türkiye'nin hassasiyetlerini aktararak, bu konuda gereğinin yapılması taleplerini bir kez daha yineleyecekler. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:55

İLGİLİ HABERLER