Asayiş
  • 29.12.2012 10:50

'Tartaklama cinayeti'ne ömür boyu hapis

FATİH KEÇE
ADANA - Şahıs, "Bana saldırdılar korkup, bıçak salladım pişmanım" dedi.
Edinilen bilgiye göre olay, 20 Ocak 2012 günü 19 Mayıs Mahallesi Muhtarlığı önünde meydana geldi. İddianameye göre olay şöyle gelişti. Eyyüp Göz (22), berberde tıraş olmak için beklerken, 20-25 kişilik grup, dükkana girdi. Gruptakiler, bilinmeyen bir nedenle Eyyüp Göz'ü tartaklayarak berberden dışarı çıkardı ancak araya girenler kavgayı ayırdı.
Kavgadan 1 gün sonra evden ekmek bıçağını alan Eyüp Göz, muhtarlık önüne giderek arkadaşları ile oturan Serhat Ertaş'ı (18) "Bir dakika gelsene konuşalım" diyerek yanına çağırdı. Olay yerinden 10 metre uzaklaşınca Eyyüp Göz, Serhat Ertaş'ı yumrukladı. Şüpheli, bıçağı talihsiz gence doğru salladı. Yaralanan Serhat Ertaş, hayatını kaybetti.
Olaydan sonra yakalanan zanlı tutuklu olarak yargılandığı Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmasında ömür boyu hapse mahkum edildi. Son duruşmada Eyyüp Göz, "İlk olayda 20 kişilik grup berbere gelip, olay çıkardı. Ne olduğunu sorunca bana tepki gösterip, karışmamamı söylediler. Yumruk, vurup küfür ettiler. Olay günü de Serhat ve 2 arkadaşı beni bekliyordu. Serhat küfür etti. Birbirimize vurduk. Korkup, bıçağı salladım. Öldürmek istemedim"diye konuştu.
Şikayetçi olduğunu söyleyen Bedrettin Ertaş,"Sanık, etrafına oğlumu öldüreceğini söylüyormuş. Serhat, tekel büfesine gitmişti. Duyumlarıma göre sanık, mahallede Selçuk Z. adlı bir kişinin evine hırsızlığa girmiş. Kaçarken de oğlum görmüş ve ev sahibine söylemiş. Oğlumu, bu nedenle öldürdüğünü düşünüyorum. Cezalandırılsın" dedi. Mahkeme, sanığı ömür boyu hapisle cezalandırdı.
 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:53

İLGİLİ HABERLER