Yaşam
  • 31.3.2005 00:34

TARTIŞMALI FOK AVI: KANADA'DA 300 BİN FOK ÖLDÜRÜLECEK!..

Kanada'da, hükümetin izniyle her yıl yapılan fok avı başladı. Av sezonunda 300 bin fok balığının öldürülmesi planlanıyor.

Kanadalı yetkililer, okyanustaki diğer balıkları yediği için balıkçıların şikayetlerine neden olan fokların nüfusunun kontrol altında tutulması gerektiğini söylüyorlar.

Çevreci gruplar, avın zalimce olduğunu belirtiyor.

Bazı gruplar, Kanada Hükümeti'nin siyasi nedenlerle geçimini balıkçılıktan sağlayanları memnun etmeye çalıştığını savunuyor.

Av sezonu iki ay sürecek. Av, fokların yavrularını dünyaya getirdiği Atlas okyanusu kıyısındaki buzul parçalarında gerçekleştirilecek.

Kanada açıklarında beş milyon fok balığının bulunduğu tahmin ediliyor. Bu, fok nüfusunun 1970'den sonra üç katına çıktığı anlamına geliyor.

Yetkililer, bu sayının 4 milyona düşürülmesini hedeflediklerini, bu sayıya ulaşılıncaya kadar toplu avlara izin verileceğini söylüyorlar.

Ava karşı çıkan gruplar, fokların canlı canlı derilerinin yüzüldüğünü ve balıkların acı içinde öldüğünü söylüyorlar. Aynı gruplar, Kanada'nın deniz ürünlerinin boykot edimesi için uluslararası kampanya başlatacaklarını söylüyorlar.

Newfoundland ve Labrador'da 25 yıl öncesine kıyasla daha az fok balığı avlanıyor.

Bunda, fokların dünya televizyonlarında kanlar içindeki görüntülerinin yarattığı tepkinin de etkili olduğu belirtiliyor.

BBC

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:23

İLGİLİ HABERLER