Gündem
  • 11.10.2005 19:23

TBMM'DEN 'BEYAZ ET' AÇIKLAMASI...

ALİ ULURASBA
ANKARA (İHA) - TBMM Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, TBMM'de tavuk ve hindi etiyle yapılan yemeklerin kaldırıldığı haberlerinin doğru olmadığını açıkladı.


Bugün akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan ve 'kuş gribine' karşı TBMM lokantalarında tavuk ve hindi etiyle yapılan yemeklerin kaldırıldığı şeklinde haberlerin doğru olmadığı belirtilirken, "Söz konusu haberlerde belirtildiği gibi TBMM lokantalarından kuş gribi nedeniyle tavuk ve hindi etiyle yapılan yemeklerin mönüden çıkarılması kesinlikle söz konusu değildir. TBMM lokantalarında bugünkü mönüde tavuk ve hindi etiyle yapılmış yemeklerin yer almamasının nedeni kırmızı et ve beyaz etin günlük alınıyor olması ve mönülerin her gün değişmesidir. Lokantalarda dün tavuk ve hindi etiyle yapılmış yemekler yer almıştır. Yarınki mönüde de bu çeşit yemekler yer alacaktır.

Bu arada TBMM Lokantalarında sunulan tüm yemek çeşitleri için HACCP uluslararası gıda güvenlik standardı uygulanmaktadır. Yapılan kontrollerde bugüne kadar herhangi bir tehlikeli duruma rastlanmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:55

İLGİLİ HABERLER