Gündem
  • 11.10.2005 19:22

ÇORUM BELEDİYESİ'NDEKİ RÜŞVET İDDİALARI TBMM'YE TAŞINIYOR...

BÜLENT ÖZKALELİ
ÇORUM (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın rüşvet iddialarının ardından siyasi sorumluluğunu yerine getirmemesi durumunda konuyu TBMM gündemine taşıyacağını söyledi.


CHP Çorum İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı İsmail Uçar, İl ve Merkez İlçe yöneticileri ile Belediye Meclisi üyeleri ve Kurultay Delegesi Tufan Köse'nin de katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Belediyede son dönemde usulsüzlük yapıldığına ilişkin iddialar nedeniyle düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın ve diğer ilgililerin siyasal sorumluluk gereği görevlerinden ayrılmaları gerektiğini belirten Milletvekili Ayvazoğlu, gereğinin yapılmaması durumunda konuyu İçişleri Bakanlığı'na taşıyacağını vurguladı. Başkan Atlamaz'ın partisi tarafından büyük umutlarla göreve getirildiğini ancak hiçbir varlık gösteremediğini iddia eden CHP Milletvekili Ayvazoğlu, "Çorum kent içi trafiği tamamen bitti. Bu kadar ciddi bir konuda en küçük bir çalışma bile göremedik. Farabi ile Gazi Caddesi'nin birleştirilmesi konusunda adım atılmadı. Rüşvet iddiaları ayyuka çıktı. Taş üstünde taş bırakmadılar. Yasal zeminde ne gerekiyorsa yapılacağından kuşkumuz yok ancak siyasal sorumlulukların da yerine getirilmesi gerek" diye konuştu.


Kasada bulunan 400 milyar liraya yakın paranın Ramazan çadırıyla ilgisinin olmadığının açık olduğunu da vurgulayan Milletvekili Ayvazoğlu, "Belediye Başkanı önce başkan yardımcısını görevden almalı. İmar Komisyonu Başkanı istifa etmeli. Liyakatsız, deneyimsiz kişileri göreve getirmenin sorumluluğunu Başkan kendisi taşımalı" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:55

İLGİLİ HABERLER