Ekonomi
  • 21.2.2010 10:11

TEKEL İŞÇİLERİNE HEM İÇERİDEN, HEM DIŞARIDAN DESTEK

TÜRKER BEKTAŞ/ANKARA

Soğuk havaya rağmen destek eylemlerine devam eden sendika üyeleri, yaktıkları ateşler etrafında toplanıp davul zurna eşliğinde şarkılar söyleyerek halay çekti.

4-C statüsünde çalışmayı reddeden ve 2 ayı aşkın bir süredir Ankara'da eylem yapan TEKEL işçileri için bugün binlerce işçi bir araya geldi. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen işçi ve sivili toplum örgütlerinin destek eylemi devam ederken, soğuk havaya rağmen eylemlerine devam eden sendika üyeleri battaniyelere sarılarak soğuk havadan korunmaya çalıştı. Geceyi Türk-İş Genel Merkezi önünde kurulan çadırlarda geçirecek olan sendika üyeleri, yaktıkları ateşler etrafında toplanıp türküler söyleyerek halay çekti.

Eylemciler, sokaklarda kurulan sinevizyonlardan da gösterilen ve TEKEL işçilerinin eylemini anlatan filmler izledi. Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eylemde, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren de TEKEL işçilerinin çadırlarını dolaşarak, işçilerle bir süre sohbet etti.

Stockholm'de TEKEL işçilerine destek

Çok soğuk bir kış günü, Stockholm''de İsveç Parlamentosu'nun tam karşısında bulunan küçük bir meydanda toplanan Alevi - Sünni, Türk, Kürt ve Süryaniler, halen direnişlerini sürdüren TEKEL işçilerine destek vermek için gösteri tertipledi.

METİN ALTINIŞIK/STOCKHOLM

TEKEL işçilerine destek gösterisini Alevi Kültür Merkezi, Türkiyeliler Kültür ve Sanat Derneği, Asuri Süryani Demokratik İnisiyatifi, Türkiyeliler Kültür ve Dayanışma Derneği tertipledi.

Basın bildirisini organizasyon komitesinden Yaşar Küçükaslan okudu: "Biz buraya TEKEL işçileriyle dayanışma amacıyla geldik. İşi ve ekmeği için, çocuklarının geleceği için Ankara'nın acı soğuğuna , hükümetin sözlü, polisin coplu saldırılarına karşı 66 gündür direnen Tekel işçilerini destekliyoruz. İsveç' in başkenti Stockholm'den onlara selam olsun... Buraya onlarla kardeşleşmeye geldik. Haklı bir dava uğruna , sağcı - solcu , Türk - Kürt , Alevi-Sünni ayırımı yapmadan açlığı, soğuğu bir lokma ekmeği paylaşan TEKEL işçilerine selam olsun....

Tabanı ihaneti tescilli Türk-iş , kerhen de olsa direnişi desteklemek zorunda kalan Tekel işçilerinin ferasetine selam olsun.

Tekel'in kadınlarını bu direnişte gösterdikleri kahramanlıktan dolayı kutlarız.
Onlardan çok uzaklarda da olsak yüreğimiz ve kalbimiz sizinle demeye geldik" dedi.

Meydanda bulunan göstericiler" Yaşasın TEKEL işçileri" "TEKEL işçileri yalnız değildir""Yaşasın Enternasyonal Dayanışma" diye slogan attılar.

Daha sonra, Eski Disk yönetim Kurulu üyesi, şimdiki SKP İşveç Komünist Partisi yönetim kurulu üyesi Ali Kınalı "-15 olan bu soğuk hava şartlarına direnerek sınıfsal çabamızı yaşatıyoruz. Hepimiz sınıfsal direniş savaşçılarıyız, Hepimiz TEKEL işçileriyiz. Dünyanın neresinde olursak olalım, sınıfsal bayrağımızı dik tutacağız.Yaşasın direnen TEKEL işçileri" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 10:16

İLGİLİ HABERLER