Asayiş
  • 20.5.2009 02:04

TEKERLEKLİ SANDALYESİNİ BOĞAZIN KARANLIK SULARINA SÜRDÜ

Bir süredir bunalımda olduğu öğrenilen yürüme engelli vatandaş, gece geç saatlerde Kabataş İskelesi'ne gelerek, tekerlekli sandalyesini boğazın karanlık sularına sürdü. Vatandaşların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayan şahıs, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Tekerlekli sandalyesi ile gece geç saatlerde Kabataş İskelesi'ne gelen yürüme engelli Ruşen Kartal (38) isimli şahıs, cep telefonu ile yakınlarını arayarak intihar edeceğini söyledi.

Bir süredir bunalımda olduğu öğrenilen Kartal, daha sonra tekerlekli sandalyesini boğazın karanlık sularına doğru sürerek, ölüme atladı.

Kabataş İskelesi'nin güvenlik görevlileri bir şahsın denize düştüğünü görerek, olay yerine geldi. Çevredeki vatandaşlar da denize atlayan şahsı kurtarmak için polise bilgi verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri ile iskelenin güvenlik görevlileri ve vatandaşların yoğun çabası ile karaya çıkarılan Kartal'ı yeniden hayata döndürmek için uzun süre mücadele edildi.

112 Acil Servis'i arayan polis ekipleri, aldıkları talimatlar doğrultusunda ambulans gelene kadar şahsa suni teneffüs yaptı. Olay sırasında büyük panik yaşanırken, çok geçmeden Kartal'ın yakınları da olay yerine ulaştı.

Gördükleri manzara karşısında sinir krizi geçiren Kartal'ın yakınları güçlükle sakinleştirirken, beklenen ambulansın gelmesi ile şahıs Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan engelli şahıs hayatını kaybetti.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 21:47

İLGİLİ HABERLER