Sağlık
  • 10.4.2007 13:00

TEMİZLİK ÜRÜNLERİ ÇOCUKLARI TEHDİT EDİYOR

Hijyenik bir ortam sağlamak için kullanılan temizlik ürünleri çocuklar açısından evlerde tehlike oluşturabiliyor. Özellikle çeşitli kimyasal maddelerden oluşan bu ürünlerin çocuklar tarafından ağıza alınması, yutulması gibi durumlarla sık sık karşılaşılabiliyor. Merkezi ABD'de bulunan Sabun ve Deterjan Üreticileri Derneği çocukların bu tür durumlardan korunması için ebeveynlere önerdiği 10 pratik yöntem şöyle:
"- Evinizin çocuklar için güvenli olduğundan emin olmak için heryeri iyice kontrol edin.
- Temizlik ürünlerinin içinde bulunduğu dolaba çocuk kilitleri monte edin. Dolaplarınızın çocuklar için çok yüksekte olduğuna güvenmeyin.
- Tüm temizlik ürünlerini orjinal paketlerinin içinde saklayın. Bu paketlerin üzerinde beklenmeyen bir etki göründüğünde ya da ürünün yanlışlıkla yutulması durumunda ne yapılacağına dair acil durum bilgileri bulunur.
- Böyle bir durumda paketin üzerindeki talimatları uygulayın.
- Temizlik yaparken kullanılan kovaları içi su dolu olarak bırakmayın. Çocuğun az bir miktar suda bile boğulabileceğini unutmayın.
- Temizliğinizi çocuğunuz uyurken, oynarken ya da ana okulundayken yapmaya çalışın.
- O anda yaptığınız iş için gerekli olan miktarda temizlik ürünü çıkarın. Geri kalan kısmı ihtiyacınız olana kadar güvenli bir yerde muhafaza edin.
- Dökülen herhangi bir şeyi hemen temizleyin.
- Temizlik yaparken çocuklar evdeyse, dikkat dağıtıcı şeylerden kaçının. Örneğin, eğer kapınız çalıyorsa çocuğunuzu da yanınıza alarak kapıya bakın. Çalan telefona bakmak için çocuğunuzu yalnız bırakmayın.
- Acil servis numarasını daima kolay ulaşabileceğiniz bir yere kaydedin".
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:14

İLGİLİ HABERLER