Gündem
  • 24.7.2009 00:48

TEMİZÖZ DAVASINDA ÇARPICI İDDİALAR...

Albay Cemal Temizöz ve kurduğu iddia edilen 'infaz timi'yle ilgili ifade veren Mehmet Nuri Binzet'ten bahsediyoruz. İşte Binzet'in birilerinin uykularını kaçıran o ifadeleri.

Herşey bir ihbar mektubuyla başladı. Kan donduran cinayetlerin düğümünü çözen o mektubun ardından Güneydoğu'da bir dönem kan kusturan ölüm timi deşifre oldu.

ATAĞ'IN KARDEŞİ BİZZAT ANLATTI

Eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın üvey kardeşi Mehmet Nuri Binzet, verdiği ifadelerle Albay Cemal Temizöz ile itirafçılar ve uzman çavuşlardan kurduğu iddia edilen ekibin hakim karşısına çıkmasını sağladı. Binzet, savcılara 10'a yakın infazı bizzat görgü şahidi olarak anlattı.

"TEMİZÖZ TABANCA İLE İŞARET ETTİ"

M.N.B: Binbaşı Cemal TEMİZÖZ karınca yuvasının üstüne oturtulan Mustafa'nın yanına yaklaşarak üzerinden tabancayı alıp, tabanca ile Mustafa'yı işaret ederek Adem YAKIN'a gösterirken bir el ateş etti. Ama Mustafa deyip demediğini ben o an görmedim, Mustafa bağırdı, bunun üzerine Adem ile Adulhakim Mustafa'yı öldürdüler.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Mehmet Nuri Binzet'in bu kan donduran ifadelerinin yanı sıra gizli tanık anlatımları ve o dönemde görev yapan komutanların ifadeleri de yer alıyor.

"GÖĞSÜNE 2 MERMİ SIKTILAR"

M.N.B: Beşir isimli kişiyi götürüp 200 metre ilerde kaleşnikof silahı ile benim 100 metre yakınımda yaklaşık 10 metreden ateş ederek göğüs tarafından iki kurşunla öldürdü. ..Sonra emniyetten gelip gerekli adli işlemler yapıldı. Ama sanki PKK ile çatışma yapılmış gibi evraklar tanzim edildi.

TEMİZÖZ DOSYASININ TANIĞINA BASKI

Son olarak ise ortaya çıkan bir haber davanın bazı odakları nasıl rahatsız ettiğini gözler önüne serdi. Bu korkunç olayları bizzat şahit olarak anlatan Mehmet Nuri Binzet, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına bir ihbar mektubu daha gönderdi. Binzet mektubunda, Kamil Atağ, Albay Cemal Temizöz ve itirafçılarla ilgili dava açılmasına yol açan ifadesini geri çekmesinin istendiğini öne sürüyor. Binzet'e bunun için yüklü miktarda para bile teklif edilmiş.

TANIKLAR KİMDEN BASKI GÖRÜYOR?

Daha önce de gizli tanık "sokak lambası" ve "tükenmez kalem"in gördükleri baskı üzerine ifadelerini geri çektiği öne sürülmüştü. Bütün bunların üzerine, tanıklardan Binzet'in de aynı gerekçeyle gönderdiği ihbar mektubunun savcılığa ulaşmasıyla inceleme başlatıldı. Savcılık, tutuklu sanıklarla görüşenleri belirleyerek, baskı yaptığı öne sürülenleri tespit etmeye çalışıyor.

samanyolu

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER