Eğitim
  • 12.7.2009 14:38

TERCİHTE "BAŞARI SIRASI" UYARISI

ANKARA - ÖSS sonuçlarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında "tercih" aşamasıyla ilgili bilgi veren Yarımağan, "2009-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu"nun dağıtımına yarın başlanacağını, dağıtımın tamamlanmasının 22 Temmuzu bulacağını belirtti.
Adayların, kılavuza 16 Temmuzdan itibaren ÖSYM'nin internet sayfasından erişebileceklerini duyuran Yarımağan, "Ancak elektronik erişimle tercih yapmak mümkün değil. Her adayın bu kılavuza sahip olması ve bu kılavuzu dikkatle incelemesi gerekiyor" diyerek, adayların kılavuzu, başvuru merkezlerinden 3 TL karşılığında alabileceklerini bildirdi.
Yarımağan, "Tercihler 22 Temmuz-3 Ağustos 2009 tarihleri arasında Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da adaylar tarafından doğrudan internet üzerinden gönderilecek" derken, tercih gönderme süresinin uzatılmayacağını vurguladı.
Yerleştirme işlemlerinin ise, tercihlerin ardından yaklaşık iki haftada tamamlanmasını hedeflediklerini belirten Yarımağan, yerleştirme sonuçlarının 15-20 Ağustos 2009 tarihleri arasında açıklanabileceğini bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER