Gündem
  • 19.11.2016 00:09

Terör Avrupa'nın kalbinde lanetlenecek

Avrupa'dan yaşayan Türk vatandaşları bu haftasonu farklı noktalarda mitingler düzenleyecek.

PKK yandaşlarının terör örgütünü simgeleyen pankart ve bez parçalarıyla gösteriler düzenleyebildiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de bu kez terörü lanetlemek ve demokrasiye destek için binlerce kişi Avrupa Birliği Komisyonu yanındaki Schuman Meydanı'nda buluşacak. Aynı gün Almanya ve Belçika'da da terör karşıtı mitingler düzenlecek.

Türk vatandaşlarınca Cumartesi düzenlecek olan mitingin duyurulması için hazırlanan pankartlarda, "Teröre Lanet, Demokrasiye Davet" ibaresi geçerken terör örgütleri arasında ayrım yapılmamasına çağrıda bulunuldu. Brüksel'de düzenlecek mitingde, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Diyanet Vakfı, Avrupa Türk-İslam Birliği (ATİB) ve Milli Görüş gibi bir çok kurululuşun üyeleride yer alacak.

Perşembe günü PKK yandaşlarının megafonlarla terör örgütünün propagandasını yaptığı Brüksel Kuzey Tren İstasyonu'nda Avrupa Parlamentosu'nun Belçikalı üyesi Mark Demesmaeker'de vardı. Demesmaeker daha önce FETÖ operasyonlarını da eleştiren açıklamalar yapmıştı. Aynı gün, FETÖ'nün Belçika'daki çatı kuruluşu olan FEDACTIO Avrupa Parlamentosu milletvekilleri Monica Macovei ve Julie Ward'ın katılım gösterdiği bir oturumu Avrupa Parlamentosu'nda düzenlediler.

PKK gösterisinin yapıldığı alanın yanında Sabah'a konuşan Kürt kökenli bilişimci Said Bataray terör örgütü mensuplarının burada her türlü itham ve iftirada bulunduğu Türkiye'ye her sene gidip Avrupa'da bulmadıkları özgürlüğü yaşadıklarını söyledi. "Burada konsolosluğa bile gittiklerinde, PKK'nın simgelerini orada çalışanların gözüne sokarak terbiyesizce davranabiliyorlar. Terörden beslenen bu insanlar biz Kürtleri tabii ki temsil edemez." Avrupa ülkelerinin gösterdiği toleransla PKK'lıların her türlü faaliyetlerini rahatlıkla yapabildiğini söyleyen Bataray, terörü beslemenin birgün Avrupa'yada faturasının çıkacağını söyledi. "Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi, besledikleri yılan bir gün kendilerini de sokar."

Güncellenme Tarihi : 19.11.2016 00:55

İLGİLİ HABERLER