Dünya
  • 25.3.2024 12:23

Terör saldırısında yüz kişiyi kurtaran Müslüman genç madalya alacak

Cuma günü Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 100'den fazla kişiyi kurtaran 15 yaşındaki İslam Khalilov, trajik gecede yaşananları anlattı.

Khalilov  "insanlar yürüyen merdivenlerden koşmaya başladığında acil bir durumun meydana geldiğini fark ettiğini" söyledi. Genç , o sırada "içgüdüleriyle" hareket ettiğini ve ziyaretçilerin Crocus City kompleksi içindeki başka bir binaya doğru tahliyesini hızlı bir şekilde ayarlamak için tesis hakkındaki kapsamlı bilgisini kullandığını söyledi:

“Fuayenin her yerinde, Crocus Belediye Binası'nın her yerinde bağırmaya başladım - 'Silahlı saldırı var! Herkes fuara koşun!' – ve ben de onlara nereye gitmeleri gerektiğini gösteriyordum ve herkese yardım ediyordum”

Khalilov, kimseyi geride bırakmadığından emin olmak için kendisinin de tüm grubun arkasında koştuğunu ekledi.

Saldırırda "gerçekten korktuğunu" söyleyen Khalilov, yine de acil durumlarda müşterilerin nasıl tahliye edileceği konusunda kendisine daha önce verilen talimatları doğru şekilde kullanmayı başardı.

 

KHALİLOV'A CESARET MADALYASI

Khalilov'un başarısı birçok Rus medya organında yer aldıktan sonra, en sevdiği futbol kulübü FC Spartak Moskova, onu maçlarına bedava geçiş hakkı verilen bir toplantıya davet etti.

Popüler Rus rap sanatçısı Morgenstern, gence 1.000.000 ruble (11.000 $) vereceğini açıklamıştı.

Rusya Müslümanlarının lideri Müftü Ravil Guynutdin, Khalilov'un cesaretinden dolayı madalya alacağını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü. Saldırıda 137 kişi hayatını kaybetmiş 180 kişi de yaralanmıştı. 

Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında da yangın çıkmış, çatı bir süre sonra çökmüştü. Moskova'da hafta sonu tüm halka açık etkinlikler iptal edilmiş, terör saldırısını ele almak için bir görev gücünün kurulduğu açıklanmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2024 12:25

İLGİLİ HABERLER