Gündem
  • 28.7.2009 14:36

TERÖR ZİRVESİ SONA ERDİ

Türkiye-Irak ve ABD arasında İçişleri Bakanlıklarının koordinasyonunda oluşturulan üçlü terör mekanizması bugün Ankara'da toplandı.

Toplantı çıkışında Bakan Atalay açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Türkiye'nin terör konusunda daha somut sonuçlar beklediğini söyleyerek şöyle konuştu:

3'lü mekanizmanın oluşturulma sebebi terörün önlenmesidir. Kuzey Irak'taki terörün kampları, lojisytik destek boyutu değerlendirilmiştir. 3 ayda bir toplanıyoruz. Alt komite haftada bir toplanıyor. Bu komite Bağdat'ta toplanıyor. 3 ülkenin de temsilcisi var. Bizim temsilimiz de güçlü seviyede. Erbil ofisimiz var. Orada da 3 ülkenin temsilcisi var.

Alt komite ve bakanımın sorumlu kıldığı mekanizmanın sekreteri faaliyetleri, alınan sonuçları anlattı. Düşüncelerimiz oldu neler olabilir diye. Biz daha somut sonuçlar içindeyiz. Güvenlik alanındaki işbirliğimizdeki somut alanlarda görüştük. Eğitim amaçlı işbirliği var. Bundan sonraki toplantımızı da Ekim ayında yapacağız.

Kürt açılımıyla ilgili olarak sorulan soruya Bakan Atalay'dan yanıt şöyle oldu: Yarın ya da öbür gün açıklama yapacağım.

Irak heyetine Ulusal Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Şirvan El Vaili katıldı. Vaili de toplantıdan sonra açıklama yaptı:

Üçlü toplantının esas amacı PKK'nın Irak topraklarından ve sınırdan temizlenmesi. Bu üçüncü toplantımızı Ankara'da yapmaktan son derece memnunuz. Üçlü mekanizma çalışmaya başladığından bugüne kadar bir hayli mesafe kaydedildi. Bu konuda azimliyiz.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER