Gündem
  • 6.5.2019 18:41

Teröristbaşı Öcalan'dan 8 yıl sonra ilk mesaj!..

Abdullah Öcalan'dan Suriye'de Türkiye'nin hassasiyetlerine vurgu

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları Öcalan ile 2 Mayıs 2019'da görüştüklerini duyurdu. Görüşme sonrası avukatlar Öcalan'ın mesajlarının yer aldığı açıklamayı okudu.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları yaptığı açıklama ile Abdullah Öcalan'la 2 Mayıs'ta İmralı'da bir görüşme gerçekleştirdiklerini duyurdu. Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın mesajlarını Taksim Hill Otel’de kamuoyuyla paylaşan avukatlar yaptığı açıklamada, "Cezaevleri içindeki ve dışındaki arkadaşların direnişlerine saygı duymakla birlikte, sağlıklarını tehlikeye atacak ve ölümle sonuçlanacak noktaya taşımamalarını önemle belirtmek isteriz"ifadelerini kullandı.

Öcalan mesajında, "İnanıyoruz ki; Suriye demokratik güçleri kapsamında Suriye’deki sorunların çatışma kültüründen uzak durularak içinde bulundukları konumun, durumun Suriye’nin bütünlüğü çerçevesinde anayasal güvenceye kavuşturulmuş, yerel demokrasi perspektifinde çözüme ulaştırılması amaçlanmalıdır. Bu bağlamda Türkiye'nin hassasiyetlerine de duyarlı olunmalıdır." ifadeleri yer aldı. 

Öcalan’ın müdafiliğini yürüten Asrın Hukuk Bürosu avukatları, gerçekleşen bu görüşmeye dair Taksim Hill Otel’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda avukatlar Faik Erol, Cengiz, Newroz Uysal ve Rezan Sarıca toplantı salonunda basın mensuplarının karşısına geçti.

4 AVUKAT BAŞVURU YAPTI, 2 AVUKATA İZİN VERİLDİ

Av. Faik Özgür Erol, “Açıklamamız 2 Mayıs tarihinde Sayın Abdullah Öcalan’la gerçekleşen avukat görüşmesine dairdir. Bu görüşmenin gerçekleşmesi için 4 avukat başvuru yapmıştık. İki avukat görüşebildi. Newroz Uysal ve Rezan Sarıca iki metin okuyacak. Biri Asrın Hukuk Bürosunun hazırladığı metindir diğeri de görüşmede Sayın Öcalan ve 3 müvekkilimizin imzasıyla yapılan çağrı duyurusudur. Hafta sonu elimize geçtiği için bugün basın açıklaması yapabildik. 6 Mayıs’ta paylaşmak da önemlidir” dedi.

Asrın Hukuk Bürosunun açıklamasında "Görüşme başvurusuna sadece 2 avukata izin verilmiş. Görüşme belgeye izin verilmemiştir. 8 yıla yakın bir süre Öcalan ile görüşmemiz, hukuki güvenliğin sağlanması konusunda bizi kaygılandırmaktadır. Periyodik olarak görüşmenin devam edip etmeyeceğini bilmiyoruz. Tecrit koşullarına rağmen, yasal haklarının bir an önce tesisi için yetkilileri göreve davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞME 1 SAAT SÜRDÜ

2 Mayıs 2019 tarihli görüşme yaklaşık 1 saat olarak gerçekleşmiştir. Sayın Öcalan, diğer üç müvekkilimizin de altında imzasının olduğu bir belgenin tarafımıza verilmesini istemiş; söz konusu belge bizlere hafta sonu ulaştırılmıştır. Kamuoyuna duyuru niteliğinde olan belge doğrudan müvekkillerimizin beyanı olarak şu şekildedir.”

Güncellenme Tarihi : 6.5.2019 18:50

İLGİLİ HABERLER