Yaşam
  • 1.2.2007 10:48

TESTİS OLAYINDA MAĞDUR DOKTORLARDAN HAKLI DAVA

Konya Numune Hastanesi'nde görevli kadın doktorlardan Ayşe Yüceaktaş ve Keziban Arbağ, testis ultrasonu çekmedikleri iddia edilerek, internet ve yazılı basın organları kanalıyla kişisel haklarına saldırı yapıldığı gerekçesiyle, haberi yapan kişi ve yayın organları hakkında toplam 300 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Arbağ ve Yüceaktaş'ın avukatlarından Hasip Şenalp, düzenledikleri basın toplantısında, geçen ay ulusal bir gazetede çıkan kadın doktorun ultrason filmi çekmediği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığının ortaya çıktığını, bunun üzerine de gazetenin genel yayın yönetmeninin özür ifadelerinin yer aldığı bir yazı yayınladığını anımsattı.

Yapılan haberlerde kadın doktorların rencide edildiğini, ifade eden Şenalp, “Özür neleri tamir eder? İnsanlar, müvekkillerime günlerce görevini yapmayan insan olarak baktılar” dedi. Haberi yapan gazetecinin bugüne kadar birçok olayı aydınlattığını, gözler önüne serdiğini dile getiren Şenalp, ancak bundan sonra onun haberlerine şüpheyle bakacağını, çünkü Konya'daki kadın doktorların ultrason çekmediği yönündeki haberinin asparagas çıktığını ileri sürdü.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:26

İLGİLİ HABERLER