Gündem
  • 27.10.2008 13:21

TOPBAŞ: BARAJLARDA DOLULUK ORANI %26

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, son yağışlardan sonra barajlardaki doluluk oranının yaklaşık yüzde 26 oranında olduğunu belirterek, ''Yağmur artık bu yıl da bize su probleminin olmayacağını gösterdi'' dedi.
Kadir Topbaş, son sağanak yağışların özellikle zemin suyuna çok ciddi etkisi olduğunu, metrekareye 30 ile 120 kilogram arasında yağış düştüğünü hatırlattı.
Yağışların barajlara çok olumlu etki yaptığını, hava sıcaklığının düşük olması sebebiyle buharlaşma olmadığına işaret eden Topbaş, ancak bazı yerlerde yer yer sel baskınlarıyla ilgili ihbarların geldiğini, bu baskınların değerlendirilerek gerekli müdahalelerin yapıldığını ifade etti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, bu durumun dünyanın her tarafında görüldüğünü kaydederek, şöyle devam etti:
''Şu an Ekim ayı yağış ortalamasının üzerinde bir yağış aldık. Yağmur artık bu yıl da bize su probleminin olmayacağını gösterdi çok şükür. Ama ben yine İstanbulluların özellikle su probleminin ortadan kalktığını düşünmeyip, tasarrufa mutlaka devam etmelerini rica ediyorum. Çünkü gelecek yılın ne olacağını, yazın nasıl geçeceğini bilmiyoruz. Bu bakımdan tedbirli olmak

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:56

İLGİLİ HABERLER