Gündem
  • 21.8.2009 20:34

TOPLU GÖRÜŞMELERİN 4. TURU SONA ERDİ

ANKARA - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamu çalışanlarına toplu sözleşme ve grev hakkı tanınması talebine ilişkin, ''Sayın Bakan'ın, 'burada bir zaruret var, bir düzenleme yapmak gerekiyor, bu düzenlemeyi yapalım' iradesini ileriye dönük ümitlerimizi artırıcı bir adım olarak görüyoruz'' dedi.
Gündoğdu, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplu görüşmelerin 4. turunun ardından yaptığı açıklamada, toplu sözleşme ve grev hakkıyla ilgili oldukça verimli, geleceğe ilişkin ümitlerini artıran bir çalışma yaptıklarını söyledi.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın, konuyla ilgili düzenleme yapılmasında zaruret bulunduğunu ifade ettiğini dile getiren Gündoğdu, ''Sayın Bakan'ın, 'mutabakat metninde bu talebin yürürlüğe girmesine, uygulanabilirliğine dair yer verelim, ancak mutabakat metninde yer verilme biçimini de ilgili bakanlarla görüşerek bir sonraki görüşmeye daha somut ifadeyle geleyim' diye bir iyi niyet, diyalog yaklaşımı var. Bu konunun, masada bugün çözülmeyeceğini biliyoruz. 2010'un başında ortak bir çalıştayla konunun tüm teferruatlarıyla çalışmasını yapıp, ilgili düzenlemeyi gerçekleştirmek üzere bir konsensüs oluştu'' diye konuştu.
Toplu sözleşme talebine sıcak yaklaşım olmaza diğerlerinin hiçbir anlamı olmadığını vurguladıklarını anımsatan Gündoğdu, bugünkü yaklaşımın sıcak olduğunu, ümitlerini artırdığını belirtti.
İlgili kurumların konuyla ilgili birlikte çalışmasının önemini bildiklerini ifade eden Gündoğdu, ''Önemsediğimiz şey ILO, AB kulağımızı çektiğinde iş yapmak değil, ülkemize, halkımıza, çalışanlara gerekli olduğu için kendimiz yapalım istemiştik. Bu çalışma anlayışının yürürlüğe gireceğine dair inancımız, kanaatimiz artmıştır'' dedi.
Gündoğdu, basın mensuplarının soruları üzerine çalıştayın gelecek yılın Ocak ayında gerçekleştirilmesi konusunda uzlaştıklarını bildirdi.
Ülkedeki demokratikleşme ihtiyacının çalışma hayatına da yansıtılması düşüncesinde olduklarını anlatan Gündoğdu, şöyle konuştu:
''Sayın Bakan'ın, 'evet burada bir zaruret var, bir düzenleme yapmak gerekiyor, bütün talepler bunu gösteriyor, bu düzenlemeyi yapalım' iradesini ileriye dönük ümitlerimizi artırıcı bir adım olarak görüyoruz. Toplu görüşme düzeni çalışanların haklarını korumak için yeterli değil. Masada değil, yasada sorun var. yasanın sorunu çözülürse, masada çalışanların hakkını daha rahat aramamız sağlanacak diye düşünüyoruz.''
Gündoğdu, basın mensuplarının soruları üzerine, toplu sözleşme ve grev hakkıyla ilgili, tarafların katılımıyla yapılacak çalıştayın Ocak 2010'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER