Spor
  • 10.10.2005 00:03

TRABZONSPOR KAPTANI FATİH TEKKE, İTALYA YOLCUSU...

GÖKMEN ŞAHİN - NURİ BEKAR
TRABZON (İHA) - Trabzonspor'un milli futbolcusu ve takım kaptanı Fatih Tekke, kasığındaki ve belindeki ağrılar nedeni ile tedavi görmek için yarın İtalya'nın Milano Kenti'ne gidecek.


Kulüp Doktoru Ahmet Çağlar ile Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçak ile saat 20.00'da Trabzon'dan İstanbul'a giden golcü futbolcu, buradan yarın sabah saat 08.00'da İtalya'nın Milano Kenti'ne hareket edecek. AC Milan'ın doktoruyla görüşecek olan Fatih Tekke Trabzon'dan ayrılmadan açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'un son günlerde kötü gitmesinin moral bozukluğuna bir de sağlık sorununun eklendiğini söyleyen Fatih Tekke, "Hem Milli Takım'da hem de Trabzonspor'da zor günlerde takım arkadaşlarımın yanında olamamak beni deli ediyor. Sağlık olmadan da bir şey yapmak mümkün olmuyor" dedi. Belinde ve kasıklarında iki yerden sakatlık bulunduğunu belirten Fatih Tekke, "Sakatlığım hep aynı sakatlık. Kasıklarımda iki yerden sakatlık ve belimde ufak bir problem var. Milli Takım'da doktorlara gösterdik. MR'ım çekildi ve bu tempo ile gitmem halinde daha ciddi sorunları yaşayabileceğimi söylediler. Kafam rahat olması için ve biraz da tedavinin erken olması için Fatih Terim hocamın yardımı ile Milan'da bir profesöre görüneceğim daha sonra buradan da belki Vahid Halilhodziç'in isteği üzerine PSG Kulübü'nün doktoruna da görünebilirim. 2-3 gün içersinde kafam rahat olacak. Çünkü acılar içinde oynamak isterken fayda sağlamayı düşündüğümüz yerde zarar verebiliriz. Bu daha kötü bir durum. 1 haftayı kurtaralım derken, 1 yılınız gidebilir. Bu hem benim için hem de kulübüm için iyi olmaz" diye konuştu.


İstanbul'da yapılan kontrollerde doktorlar tarafından kendisine en az 3. hafta dinlenmesi gerektiğinin söylendiğini belirten tecrübeli futbolcu, "Bu benim için çok uzun bir süre, belim için 3. hafta dinlenmem gerektiğini söylediler. Kasığım için ise net bir şey söylemediler. Milli Takım'da yer alan oyuncu arkadaşlarım da aynı rahatsızlıktan dolayı ameliyata kadar gitmişler. Ben bu süreci istemiyorum. Ameliyat olmayı düşünmüyorum. Bunun için erken teşhis koyularak tedavi olmak istiyorum. Hazırlık kampı yapmadan vücut yorgun bir tempoya girince ve eskiden kalan ağrılarımın da olması benim dengemi bozuyor" şeklinde konuştu.

"TAKIMA YENİ BİR HEYECAN VE TAZE KAN GELDİ"
Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Vahid Halilhodziç'i fazla tanımadığını belirten Fatih Tekke, "Fakat, iyi bir oyuncu olduğunu biliyorum. Antrenörlüğünü bilmiyorum. Büyüklerimiz inşallah doğru bir karar vermişlerdir. Takımı çok çalıştırdığını biliyoruz. Ama çok çalışmak, takıma fayda yerine zarar da verebilir. Takım olarak durumumuz 3. haftadır iyi değil, yeni bir heyecan, yeni bir taze kan ile inşallah başarılı oluruz. Amaç şahısların değil kurumun ön plana çıkması. 3 yıl önce çok daha kötü bir durumdaydık, çok iyi yerlere geldik. Bugün kaos varmış gibi gözüküyor. Takımın kötü gittiği gerçek, sahada iyi oynamıyoruz. Bunun düzeleceğine inanıyorum. Geçmiş senelerde başarıları kazanan aynı ekipti. Ben karamsar değilim, bir an evvel üst üste 2 galibiyet alarak düzeleceğimize inanıyorum" açıklamasını yaptı.
Kendisi hakkında çıkan transfer haberlerinden hiçbir bilgisinin olmadığını belirten Fatih Tekke, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Çıkan transfer haberlerinden hiçbir bilgim yok. Ben sağlığımla uğraşıyorum. Üst üste aldığımız 3 mağlubiyet sonrası üzüntülüyüz. Moralimiz çok bozuk. Bütün bunların yanında benim sağlık açısından da moralim çok bozuldu. Canım çok sıkıldı. Milli Takım kampından ayrılmam beni çok üzdü. Hem Milli Takım'da hem de Trabzonspor'da kısa bir süre de olsa zor günlerde takım arkadaşlarımla birlikte olamamak beni deli ediyor. Ama sağlık olmadan da bir şey yapmak mümkün olmuyor. Bir şeyler iyi gittiği zaman çok farklı, kötü gittiği zaman çok farklı şeyler konuşulur. Bizim içimizde de, dışımızda da yapılıyor bu tür şeyler. Trabzonspor'lular hiçbir şeyden endişe etmesinler, bu takım neleri başarabileceğini gösterdi. Biz Trabzonlu'yuz, Trabzonspor'luyuz, taraftarımızı çok seviyoruz ve onlar da bizi çok seviyor. Türkiye'de gerçekten Trabzonspor'lunun, kendisinden başka dostu yok. Bu bilinçte olmak lazım. Benim transferim en son konuşulması gereken konu."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:56

İLGİLİ HABERLER