Asayiş
  • 27.10.2005 00:05

TRAFİK KAZALARI HER YIL 1.2 MİLYON İNSANIN ÖLÜMÜNE YOL AÇIYOR

NEW YORK - Trafik kazalarının her yıl dünyada 1.2 milyon kadar insanın ölümüne, 20 ila 50 milyon insanın ise yaralanması ya da sakat kalmasına yol açtığı bildirildi.
     BM Genel Kurulu'nda küresel yol güvenliğini geliştirmeye dair bir karar tasarısının sunumunu yapan Umman'ın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Fuad el-Hinayi, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, trafik kazaları sonucu ölümlerin artmaya devam ettiğini ve 2020 yılında bu kazalar sonucu ölenlerin sayısının AIDS'ten ölenlerin sayısını geçeceğini söyledi.
     Trafik kazalarındaki can kayıplarının en acı tarafının bu kazaların ''öngörülebilir ve önlenebilir'' olduğuna dikkat çeken El-Hinayi, karayollarındaki araç sayısı arttıkça trafik kazaları sonucu ölüm ve yaralanmalarının da arttığını söyledi.
     Fiji temsilcisi Isikia Rabici Savua da, trafik kazalarının sebep olduğu can kayıpları, milyonlarca yaralanma ve sakatlığın yanı sıra bütün ülkelere toplam 518 milyar dolarlık bir maliyet çıkardığını, bunun 110 milyar dolarlık kısmının ise gelişmekte olan ülkelerde meydana geldiğini belirtti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:48

İLGİLİ HABERLER