Spor
  • 4.4.2017 00:10

Tudor Eren Derdiyok'un sakatlığına sinirlendi

Igor Tudor: Eren sakatlanınca sinirlendim

Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor, Adanaspor maçı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, kendi sahasında Adanaspor'u 4-0 yendi. Uzun süredir performansı ile tartışılan Sarı Kırmızılılar bu sonuçla rahat bir nefes aldı ve Şampiyonlar Ligi için Başakşehir'i takibini sürdürdü.

İşte Hırvat teknik adamın maç sonu açıklamaları;

"Eren'in son saniyede gerçekleşen sakatlığına çok sinirlendim. Daha öncesinde çıkarmayı düşünüyordum. 3 sarı kartı vardı.Eren Derdiyok'u oyunda tutmamın nedeni gol atıp özgüven sağlamasıydı. Sakatlanınca sinirlendim ve kravatımı çıkardım."

"Bugün yaşananlar beni mutlu etti. Hırs, beraber mücadele etmeleri çok mutlu etti. Taktiksel anlamda da mutlu oldum. Her zaman dengeden yanayım, ne çok atmak, ne az yemek. Linnes'in performansı iyiydi. Ofansif bir rolü vardı."

"Ahmet Çalık, Galatasaray'daki en iyi maçlarından biri oynadı. Josue de iyiydi. Tüm takımın performansı çok iyiydi. Hoca olarak, bu haftaki en iyi 11'i seçiyorum."

Igor Tudor, "Bugün sahada istekli ve arzulu bir takım vardı. Olumlu bir enerji aldım takımımdan. Önemli ve güzel bir galibiyet aldık. Önümüzdeki 2 önemli maç öncesinde iyi bir güven tazeledik. Antrenmanlarda çok çalışan ve çok istekli bir Josue var. Futbol anlamında, kalite olarak, teknik olarak çok iyi bir oyuncu. İyi işler yaptı. Çok mücadele etti. 12 kilometreye yakın koştu. Wesley ve diğer isimlere gelirsek, hoca olarak 11 kişiyle oynamak zorundasınız ve tercih hakkımı bu şekilde yaptım. Önümüzde 8 maç var ve her hafta en iyi 11'i seçmeye çalışıyorum" dedi.

"GALATASARAY'IN HER ZAMAN KAZANMASI GEREKİYOR"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in "Hala şampiyonluk şansımız devam ediyor" açıklamasının hatırlatılması üzerine konuşan Tudor, "Bu kaçıncı basın toplantım bilmiyorum ama bu tip beklentiler ve bu tip konularla ilgili olarak çok cevap vermek istemiyorum. Galatasaray takımının her zaman kazanması gerekiyor. Hoca olarak bu tarz konular hakkında konuşmak çok anlamsız. Ben ve takımımın tamamen odaklanması gereken bir sonraki maç. Bir sonraki maçı nasıl kazanmamız gerektiğine odaklanmalıyız. Şimdi önümüzde Başakşehir maçı var. Tabii ki sizi de anlayabiliyorum, gazeteci olarak bu soruları seviyorsunuz. Matematik hesaplarını seviyorsunuz ama benim hoca olarak takımıma aşıladığım tek şey bir sonraki maç. 1 hafta boyunca antrenmanlarımızı yapıp Başakşehir maçına odaklanmalıyız. Diğer noktalara odaklanmak istemiyoruz. Taraftarlar da bu konu hakkındaki fikirlerimi duyuyor" şeklinde konuştu.

"TAKIMDAKİ SORUNLARIN TABİİ Kİ YÜZDE OLARAK KAÇININ ÇÖZÜLDÜĞÜYLE İLGİLİ KONUŞMAK İMKANSIZ"

Trabzonspor karşılaşması sonrası sarı-kırmızılı takımdaki bazı sorunları gidermeleri gerektiğini söyleyen Igor Tudor, yaptığı bu açıklamanın hatırlatılması üzerine, "Takımdaki sorunların tabii ki yüzde olarak kaçının çözüldüğüyle ilgili konuşmak imkansız. Şu anda sadece düşündüklerim, bir önceki soruya verdiğim cevabın benzeri olacak. Takımımın kondisyon, taktik ve psikoloji olarak nasıl hazırlarım, buna odaklandım. Bu da antrenmanlardan geçiyor. O yüzden yaptığınız antrenmanlar çok önemli oluyor. Bu şekilde elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Tabii ki eleştirenler ve yorum yapanlar olacaktır, bu onların işi. Futbol hepimizin bildiği gibi çok popüler. Belki burada 20 kişiyiz ve hepimiz bir 11 çıkartsak birbiriyle tutmaz. Ama benim hoca olarak görevim antrenmanları değerlendirmek, en iyi 11'i sahaya sürmek" diye cevap verdi.

 

Güncellenme Tarihi : 4.4.2017 00:11

İLGİLİ HABERLER