Asayiş
  • 13.9.2013 15:23

Tüfeği sopa gibi kullandım, o sırada patladı

ZONGULDAK'ta, ablasıyla ilişkisi olduğu söylentileri üzerine arkadaşlarıyla kendisini döven komşusu 18 yaşındaki Ecevit Adıyaman'ı av tüfeği ile öldüren 42 yaşındaki Bülent Dursun'un yargılanmasına başlandı. Dursun, kavga sırasında tüfeği sopa gibi kullandığını, o sırada tüfeğin ateş aldığını iddia etti.

Geçen 12 Haziran'da, Çatalağzı Beldesi Hacıoğlu Mahallesi'nde meydana gelen olayda Ecevit Adıyaman, iddiaya göre evli ablası Z.S.'nin, daha önceden de ilişkisi olduğunu öğrendiği komşusu evli Bülent Dursun ile görüşmesine sinirlendi. Dursun ve Adıyaman arasında bu yüzden kavga çıktı. Dursun, arkadaşlarıyla birlikte kendisini döven Adıyaman'ı, evinden aldığı av tüfeği ile öldürdü.

Tutuklanan Bülent Dursun hakkında, Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Duruşmada sanık Bülent Dursun ile ölen Adıyaman'ın ablası Z.S. ve diğer yakınları hazır bulundu. Bülent Dursun, Ecevit Adıyaman'ın kendisini telefonla arayıp küfür ettiğini, konuşmak için yanına gittiğinde de arkadaşlarıyla saldırdıklarını ileri sürdü. Bunun üzerin eve gidip av tüfeğini aldığını belirten Dursun, şöyle konuştu:

"Ecevit Adıyaman ve arkadaşlarının ellerinde demir sopa ve süngüler vardı. Bana saldırmalarını önlemek ve korkutmak amacıyla havaya 1 el ateş ettim. Önce durdular, sonra yeniden tartışma, itiş kakış oldu. Onlar sopa ve süngü ile vurunca ben de tüfeği sopa gibi kullandım. O sırada tüfek patlamış. Ben farkında değildim. Sonra mahalleli toplandı. Merdiven başında otururken kardeşime, 'Çocuk yere düşmüş, hastaneye götürün' dediğimi hatırlıyorum."

Tanık olarak dinlenen Adıyaman'ın arkadaşı S.G. ise sanığın aracından iner inmez av tüfeği ile arkadaşını öldürdüğünü iddia etti. Adıyaman'ın ablası Z.S. de sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Duruşma ertelendi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:04

İLGİLİ HABERLER