Yaşam
  • 6.1.2015 10:54

Tuğçe Kazaz'ı neden LİNÇ etmeye kalkıştılar

Linç kampanyasında anlaşılmayacak bir şey yok.
“Dünün mankeni” olup da bugün felsefî laflar ederek ve İslamiyetle ilişkisini tasavvuftan örnekler vererek anlatan, yetinmeyip siyasete dair görüşlerini cesurca açıklayan Tuğçe Kazaz, tüm ezberlerini bozdu. Kafalarındaki yeri “güzel ama boş beyinli kız”dan öteye gitmeyen Tuğçe nasıl olup da iktidar partisinin icraatlarını beğeniyor, Erdoğan'ı takdir edip cemaati eleştirebiliyordu.


Bu ne cüretkârlıktı.

Üstüne Kazaz'ın bilgi ve belagati de eklenince iyice zıvanadan çıktılar.

Önce Türkiye'nin sorunlarının Hülya Avşar ve Tuğçe Kazaz'dan kaynaklandığına inanan ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hedef alındı.

Ardından Paralel Yapı parmağına doladı.

Misal cemaatin yurt dışına kaçan yazarlarından Emre Uslu pek çok hakaretinin yanı sıra “Bu mu rol model olacak İslami kesimden genç kızlara” diye “ters köşe” olduğuna inandığı bir suali ortaya atıverdi. Sorunun geri planında Tuğçe Kazaz'ın mankenlik, sinemacı geçmişi, bir Yunan genciyle evlenip Hıristiyan oluşunun İslami çevrelerde oluşturacağı düşünülen olumsuz fikirlere gönderme vardı. Esasında alenen cinsiyetçilik, nefret söylemi ve ayrımcılıktan malul imalarda bulunulmaktaydı.

Hazımsızlıkları gazete sayfalarından yeterince ifade edilememiş olacak ki sosyal medyaya da taştı.

Çalıştığı medya grubundan paralelcilerin gazetesine transfer olurken patronuna şantaj yapıp yüklü miktarda para isteyen soytarı da geri kalmadı ve geçen gün Twitter'da “Parasız kalan Tuğçe Kazaz'ın AKP'ye yanaşması mı yoksa 60 yıllık siyasal İslam geleneğinin savunmasının Tuğçe Kazaz'a kalması mı acınası” diye kendince “altın vuruş” yaptı. Ona, AK Parti iktidarından Maliye Bakanlığı kapmak için sabah akşam Tayyip Erdoğan'ı methedip, istediğini alamayınca çöplüğüne dönerek aniden Türkiye ekonomisinin çok kötü gittiğini yazmaya başlayan ayartıcısı ile şizofrenik dünyalarında mutluluklar diliyorum.

Sonuçta Ahmet Kaya'ya, Yavuz Bingöl'e, Kutluğ Ataman'a, Kibariye'ye, Uğur Işılak'a, Hülya Avşar'a, Ajda Pekkan'a, Bülent Ersoy'a, Niran Ünsal'a da aynı nedenle kızdılar.

Mahallenin en başarılıları teker teker öteki mahalleye taşınıyor.

Tuğçe Kazaz dediğimiz gibi son örnek.

Ama bir de madalyonun öteki yanında, muhafazakâr kesim de şüphelere garkolmuş durumda.

Samimiyetine inandığım bir hanımefendi yazmış geçen gün:
“Bu kızcağız ne ara, nerede bunları ezberledi... Bir Truva atı olarak mı yetiştirildi? Aklımda deli şüpheler… Her söylediğinin altına imzamı atarım ama o kadar çok tuzak gördük ki bu ülkede, doğrusu şu evlenip yurt dışına gittiği zamanların iyi incelenmesinden yanayım.”
Ortak buluşma noktası belli.

Şüpheyle karışık ön yargı, insanları geçmişleriyle mahkûm etme alışkanlığı, değişime olan inançsızlık, söylenen sözlerde samimiyet yerine çıkar arama vesvesesi...

Onlara göre Tuğçe Kazaz gibi isimler muktedirin yanında yer alıyor. Ne büyük haksızlık.
Oysa sinema ve sahne dünyasından insanlar için mahalleden kopabilmeyi göze almak cesaret gerektirir ve bu hiç de konforlu bir hayat sağlamaz insanlara. Çünkü sermayenin iktidarı, dolayısıyla para da hâlâ ayrıldıkları mahallede kalmıştır. Gelecekleri oradadır. İşte bunu terk edebilmek güçlü olmayı beraberinde getirir. Üstelik, hem eski mahalle tarafından aşağılanıp tehdit edilir, hem de yeni mahalle onu şüpheyle karşılayabilir.

Türkiye'de insan harcamak ne kolay. Beşerdir, şaşar elbette ama herkesin bir şansı mutlaka vardır.

“ARAPLAR VE MÜSLÜMANLARIN TALEPLERİ KARŞILANMAYACAKTIR”

Başlıktaki ifade Almanya'da ürün pazarlaması yapan e-bay sayfalarında “Ray-Ban gözlüklerinin satışı” için verilen ilânda yer almakta. Fiyatı 199 Euro olarak belirtilmiş.

Adres: 40545 Düsseldorf-Bezirk 4
Sonra ürünün tanıtımı yapılıyor. En altta da bir not var.
Anfragen von Arabern und Muslimen werden nicht beantwortet! 

Yani:
“Araplar ve Müslümanlar tarafından yapılan talepler dikkate alınmayacaktır.”
PEGIDA adlı İslamiyet düşmanı ırkçı örgüt tesadüf değil. Almanya'nın mayasında var.

Bu da ilânın linki:
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/ray-ban-vintage-w0946-nomad-sonnenbrille-bausch-lomb-u-s-a-/273469789-156-2071

FUAT UĞUR / TÜRKİYE GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:05

İLGİLİ HABERLER