Asayiş
  • 14.5.2006 14:00

TUNCELİ'DE HORTUM NEDENİYLE 200 BİN ALABALIK TELEF OLDU...

HAYDAR YAVUZAK
TUNCELİ ( - Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Göktepe Köyü'nde meydana gelen hortum, Keban Baraj Gölü'ndeki balık çiftliği kafeslerini karaya fırlatınca 200 bin alabalık telef oldu.


Edinilen bilgiye göre, Keban Baraj Gölü'nde akşam saatlerinde meydana gelen hortum, Cebrail Sonar'a ait alabalık çiftliğinde kafeslerin bir bölümünü karaya fırlattı. Karaya fırlayan kafeslerde bulunan 200 bin alabalık telef oldu. Olayla ilgili bilgi veren Sonar, yaklaşık 70 bin YTL zararının olduğunu ve valilikten yardım beklediğini ifade ederek, "Akşam saatleriydi.

Şiddetli rüzgarla birlikte hortum oluştu ve göldeki bütün balık kafeslerini kıyıya doğru sürükledi. Bir bölümünü de karaya fırlattı. Kıyıdaki kayıklarımızı batırdı. Şimdiye kadar köyde böyle fırtına görmemiştik. Bu tesisi Tarım İl Müdürlüğü'nün balıkçılık projeleri kapsamında yapmıştık ve henüz açılışını yapmamıştık. Elimdeki bütün parayı bu projeye yatırdım. Yaklaşık 70 bin YTL zararım oldu. Valiliğin yardımlarını bekliyorum. Tunceli'nin bu daldaki ilk balıkçılık tesisidir. Yeniden onarıp faaliyete sokmak istiyorum" dedi.


Öte yandan, Tarım İl Müdürlüğü ise tesiste hasar tespit çalışmalarına başladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:46

İLGİLİ HABERLER