Gündem
  • 4.1.2014 14:48

Turgut Altınok'un seçim bürosu kurşunlandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in geçmişte önemli rakiplerinden biri olan, Ankara yerel siyasetinin önemli isimlerinden Turgut Altınok, BBP'den Keçiören Belediye Başkan adayı olmuştu. Altınok, 2009 yerel seçimi öncesinde Keçiören'nde 3 dönem belediye başkanlığı yapmıştı. Altınok'un adı, 2009 yerel seçimi öncesinde Melih Gökçek'in yerine Ak Parti'den büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı için geçmişti.

Büroya 3 kurşun

Altınok'un, Keçiören Etlik'te bulunan seçim bürosu bugün sabahın erken saatlerinde kurşunlandı. Saldırı ile ilgili emniyet birimleri araştırma başlattı. Seçim bürosuna seyir halindeki bir araçtan ateş açıldığı, üç kurşunun büronun duvar ve camlarına isabet ettiği belirlendi. Daha önce Keçiören'nde MHP adayının bürosuna da, molotof kokteyli atılmıştı.

Saldırıyı lanetledi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, twitter hesabında saldırıyla ilgili şunları yazdı:
"Keçiören’deki seçim büromuza yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Silahlı saldırıyı gerçekleştirenler biran önce tespit edilmeli. Keçirören’de seçimi kaybedeceklerini anlayanlar, bu tür saldırıları gerçekleştirecek kadar alçalmışlardır. Mersin’de PKK’lılar seçim aracımıza saldırdı. Keçiören’dekiler seçim büromuza silahlı saldırı gerçekleştirdi. Aynı yerden talimat alıyorlar. Bu tür saldırılar bizi yıldıramaz, yükselişimizi durduramaz. Sabırlı ve soğukkanlı olacağız, provokasyonlara gelmeyeceğiz."

 

Şevket Yaman/Milliyet

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:46

İLGİLİ HABERLER