Yaşam
  • 18.1.2015 23:45

Türk Miranda Kerr Ayça Turan Özcan Deniz'i övdü

Güzel oyuncu Ayça Ayşin Turan: Korkular bana cesaret verir

Özcan Deniz’in senaryosunu yazıp, yönetmenliğini üstlendiği Sevimli Tehlikeli filminin başrol oyuncusu Ayça Ayşin Turan, ilk başrol deneyimini, yönetmeni Özcan Deniz’i ve çekimlerde ölümden döndüğü saniyeleri anlattı.

Dünyaca ünlü model Miranda Kerr’e benzerliğiyle dikkat çekiyor Ayça Ayşin Turan, ilk başrol deneyimini, yönetmeni Özcan Deniz’i ve çekimlerde ölümden döndüğü saniyeleri BUGÜN Pazar okurlarıyla paylaştı.

Yönetmen olmak isterken, kendini kamera önünde bulmuşsun. Nasıl başladı serüvenin?

Üniversite eğitimi için Sinop’tan İstanbul’a geldim. Sinema TV bölümünde okudum. O dönemde Tümay Özokur’la tanıştım. Sonra kamera önüne transfer oldum. Görüntü yönetmeni ya da fotoğrafçı olmak istiyordum. Makinelere ve kameralara çok ilgim var. Ancak ileride neden olmasın? Kendi filmimi çekmek çok isterim.

ÖZGÜVENİ TAM OLAN BİR İNSANIM

Tedirginlik yaşamadın mı ilk teklif geldiğinde?

Korkular beni daha da cesaretlendirir. Çünkü özgüveni tam olan bir insanım. O yüzden cesurca adımlar atabiliyorum.

ZELİŞ’İ ÖZCAN DENİZ’LE BİRLİKTE ORTAYA ÇIKARDIK

Oyunculuk eğitimi aldın mı?

Okuldayken oyunculuk derslerimiz vardı. Ancak ben gözlemlemeyi çok seviyorum. Çevremde o karaktere benzeyen insanları gözlemliyorum.

Özcan Deniz’in Sevimli Tehlikeli filminde başrol oynuyorsun. Canlandırdığın Zeliş karakterini anlatır mısın?

Kuleye hapsolmuş bir prenses gibi. Cıvıl cıvıl bir kız. Dış dünyaya kapalı bir hayatı var. Annesi onu doğururken ölmüş. Babası Hakkı ise ona kendi evlerinin sınırında, kendi kuralları ile yaşanacak bir hayat diretmiş. İstemediği bir evliliğin eşiğindeyken masalsı bir yolculuğa çıkacak. Birden hayatına girecek olan Zarok, hem gerçeği hem de aşkı bulmasını sağlayacak. Cesur bir kız.

Zeliş için özellikle gözlemlediğin biri var mıydı?

Zeliş’i Özcan Deniz’le beraber çıkardık aslında. Benim de içimde varmış aslında bir Zeliş. Onunla birlikte o yönümü ben de keşfetmiş oldum. Kendinizi tanımaya başlıyorsunuz.

İNANIRSAM SONUNA KADAR GİDERİM

Sen de Zeliş kadar cesur musun?

Benim sonuna kadar gitmem için inanmam gerekir. İnanmıyorsam kesinlikle gidemem.

İki dizi tecrübesi dışında oyunculuk yapmamış biri olarak sinemada başrol oynamak seni tedirgin etmedi mi?

Hiçbir zaman yeterli olacağımı düşünmüyorum. İnsan her zaman değişim ve gelişim içindedir. Belki bundan 10 sene 20 sene sonra da yeterli görmeyeceğim. Çünkü sürekli bir şeyler öğreniyorsunuz. Başta çok acemiydim. Kendimi geliştirerek bugünlere geldim. İnşallah güzel olmuştur ve beyazperdede hep birlikte izleriz.

ÖZCAN DENiZ OYUNCU PSiKOLOJiSiNDEN iYi ANLIYOR

Özcan Deniz nasıl bir yönetmen?

İnanılmaz keyifli… Sette kendinizi güvende hissettiriyor. Hep söylüyorum, kamera önünü çok iyi bildiği için, oyuncu psikolojisinden çok iyi anlıyor. Sizin nerede modunuzun düştüğünü ve nerede ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. O yüzden çok büyük destekçi oldu sette. Benim kaygılarımı yok etti.

Sert bir yönetmen mi?

Eli maşalı… Şaka şaka, çok sevimli bir setimiz vardı ama…

BAŞ ÜSTÜ ÇAKILDIM, BOYNUM KIRILABİLİRDİ

Filmin adı gibi sevimli ve tehlikeli bir set olmuş. Çatıdan düşmüşsün… Neden dublör kullanmadın?

Adrenalini yüksek bir oyuncuyum ben. Gözüm karardı yaptım. Kendime güvendim açıkçası. Ekibime de çok güvendim. Aslında bizim elimizde olmayan sebeplerle yaşanan bir olaydı. Bir aksilik yaşadık, kötü bir andı. Çok korktum.

Ne hissettin o an?

Filmin içinde hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçti. Düşüşümü gördüm, havada atlarken ayağım kablolara takıldı. Baş üstü çakıldım. Önce kafam çarptı yere çok sert bir şekilde, boynumun kırılma ihtimali çok yüksekti. Daha sonra bacaklarımın çarpışını hissettim. Bir süre şoktan bacaklarımı hareket ettiremedim. Ama sonuca bakacağız, harika bir iş çıktı. Bütün yorgunluklara değdi.

ÖZCAN DENİZ KARİYERİMİN DÖNÜM NOKTASI

Özcan Deniz hep gişesi yüksek filmlere imza attı. Şanslı mı yoksa çok yetenekli misin?

Ben bu işte en önemli faktörün şans olduğuna inanıyorum. Şans olmazsa olmaz. Doğru zamanda, doğru yerde doğru insanlarla karşılaşmak o kadar önemli ki o hayatınızın dönüm noktası olabilir.

Özcan Deniz hayatının dönüm noktası mı?

Kariyer olarak olabilir evet.

Şöhret beni değiştirmedi. Sadece daha çok insan beni tanıyor. Çünkü zaten çok sakin ve durgun yaşayan bir insanım. Gece hayatım yok. Ne alkol ne sigara kullanırım. Bu nedenle bir şey değişmedi.

Oyunculuk yapmayı hiç düşünmedim ama bir gün bu sektörün içinde olacağımı biliyordum. Çünkü ne istediğimi bilen bir insanım. Sadece o yolda karşıma ne çıkacağını bilmiyorum.

Kendimi Miranda Kerr’e benzetmiyorum

Bu meslekte güzellik ne kadar önemli?

Tabii ki çok önemli. Ancak belli bir yere kadar. Güzellik görecelidir derler hep, gören göze sormalı aslında. İnsan kendini geliştirdiği sürece kalbi yüzüne yansır. Ben ona inanıyorum.

SIRADAN BİR KIZIM

Kendini güzel buluyor musun aynaya baktığında?

Ben kendimi sıradan görüyorum.

Yerli Miranda Kerr olarak tanındın ama…Benzetebilirler, benzetmeleri de çok normal aslında. İnsanoğlu çift yaratılmıştır. Renkli gözlü, kumral herkesi benzetebilirler.

Sen kendini benzetiyor musun?

Hayır ben kendimi benzetmiyorum. Sadece Ayça olarak görüyorum. Miranda Kerr dünya güzeli ama çok farklı yerlerdeyiz. Dış görünüş olarak benzemenin çok da bir önemi yok benim için.

Pozitif bakan bir insanım. İyi düşünürsen iyi olur derim. Kalbinizi temiz tutarsanız hayalleriniz de gerçek olur.
Röportaj: Gülden AVUÇ/ Fotoğraflar: Ozan AKGÜN - BUGÜN GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:47

İLGİLİ HABERLER