Ekonomi
  • 28.7.2009 15:34

TURKCELL'DEN 3G HİZMETİ FIRTINA GİBİ

İSTANBUL - Turkcell'in, 30 Temmuz'da fiilen başlayacak 3G döneminde sunacağı hizmetlere ilişkin basın toplantısı düzenleyen Ciliv, Turkcell'in 3G'yi Türkiye'ye getirmek için 5 senedir çok çalıştığını anlattı.
Ciliv, Turkcell'in GSM alanında en fazla yatırımı yaptığını, 3G'de de kalitede, kapsamda, hizmette açık farkla bir hizmet sunmayı hedeflediklerini dile getirdi. 2009'da yatırımları artırdıklarını ve A tipi lisans aldıklarını anlatan Ciliv, böylece hem daha avantajlı hem de en geniş frekansla hizmet sunacaklarını bildirdi.
Ciliv, yurt dışında 100 ülkede 177 operatörle roaming anlaşması yaptıklarını belirterek, hız konusunda ise 28.8 megabit hızla bu teknolojinin dünyadaki liderleri arasında yer aldıklarını, 1 ay önce yaptıkları LTE testinde de 170 Mbps hıza ulaştıklarını söyledi.
Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, en hızlı mobil internetin en uygun fiyata Turkcell 3G'de olduğunu savunarak, 21 Nisan'da data fiyatlarında yaptıkları indirime, 3G döneminde yarı yarıya daha indirim eklediklerini söyledi.
Turkcell'in, 4GB internet paketini aylık 39 liraya alan müşterilerine Turkcell 3G modem VINN'ı hediye ettiğini, 4GB paket alan Turkcelliler'in ilk 3 ay sadece 19 lira ödeyeceğini anlatan Develioğlu, Turkcell'in ayrıca 21 mbps hızla dünyanın en hızlı 3G modemi olan VINN'ı da ayrı bir seçenek olarak müşterilerine sunacağını, Turkcell'in 3G multimodem VINN ile de sabit ücret ödemeden evde, iş yerinde, 3G kapsaması olan her yerde mobil internete birden fazla kişinin aynı anda bağlantı sağlayacağını kaydetti.
Turkcell'in 3G ile sunduğu yeni servisleri de tanıtan Develioğlu, Turkcell'in Gözz, simkartlı netbook ve notebooklar gibi cihaz tekliflerini, Mobil TV, Konuşan Poster, VideoBul, VideomFacebookta gibi servisleri hakkında bilgi verdi. Develioğlu, Turkcell'in 3G dünyasında 30 yeni ürün ve servis ile müşterilerine yaşamlarını zenginleştirecek, iş ve özel hayatlarını kolaylaştıracak pek çok avantaj sunacağını dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER