Dünya
  • 4.3.2012 00:45

Türkler ile Kürtler arasında halay kavgası çıktı!

Çıkan olayları anlatan bir gördüğü tanığı kavganın bir provokasyon sonucu çıktığını belirterek, Türkler ile Kürtler birbirine düşürülmek isteniyor" dedi.
NEBAHAT UZUN
HAMBURG (İHA) - Almanya'nın Hamburg şehrinin, Wilhelmsburg semtindeki Class Düğün Salonu'nda düzenlenen halay gecesinde çıkan kavgada 1 kişi tutuklanırken kavgaya karışan 70 kişiden birçoğu gözaltına alındı.

Olay sırasında kullanılan biber gazından dolayı bir kişi yaralanırken, olay anında bayılan iki kadın da hastaneye kaldırıldı. Olayın Türk ve Kürt gençleri arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle büyüdüğünü açıklayan polis, kavganın düğün salonu yakınında bulunan benzin istasyonunda devam etmesi üzerinde çok sayıda kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Gecede çıkan kavgaya provokasyonların neden olduğunu söyleyen bir konuk, "Organizeyi yapan kişi gecede hiçbir şekilde Kürt müziği çalınmayacağını söylemiş ve Facebook sosyal paylaşım sitesinde de bunu bildirmiş. Bunu duyan bazı Kürt gençleri de 'Halay bizim yöremize aittir ve Kürt müziği ile oynanır' diyerek geceye bilet alıp gelmişler. Kapıda görevliler kendi aralarında Kürtçe konuşan bazı konukları içeri almayıp biletlerin parasını iade etmiş" şeklinde açıklama yaptı.

BİLET PARALARINI İADE EDİP İÇERİ ALMAYINCA OLAY BÜYÜDÜ
İsminin açıklanmasını istemeyen bir görgü şahidi, dışarıdaki gelişmelerin içeriye yansıması üzerine içerde Kürt ve Türk gençleri arasında tartışma çıktığını söyleyerek, "Bunun üzerine karşılıklı sataşma oldu ve el hareketleriyle siyasi semboller gösterilince gençler birbirine girdi. Biz hemen içerdeki tanıdığımız gençleri alarak olay yerinden uzaklaştık. Olaylar tamamen provokasyon sonucu ortaya çıktı. Birileri Türk ve Kürt gençlerini birbirine düşürmek istiyor" dedi.

Çocuklarının kendisini araması üzerine olay yerine geldiğini söyleyen bir anne ise, "Büyük bir korku yaşadık. Vardığımızda her yer polis ve ambulans doluydu. Korku içindeki çocuklarımızı sağ salim bulunca çok sevindik ama içeriye gereğinden fazla insan alan organizatörlerin bu gibi durumlar için özel eğitilmesi konusunda şikâyette bulunmak istiyoruz. Olay feci sonuçlar da doğurabilirdi" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:47

İLGİLİ HABERLER