Yaşam
  • 16.5.2004 02:20

UÇAK YOLCULARINDAN KOMİK SORULAR!..

İç hatlarda ‘otobüs fiyatına seyahat' parolasıyla uçuşlara başlayan özel havayolları, ilk defa uçakla seyahat eden yolcuların birbirinden ilginç soruları ile karşılaşıyor. Bazı yolcular, kar yağışı olan illerde uçakların tekerleklerine zincir takılmasını tavsiye ederken, bazı yolcular uçağın hangi perona yanaştığını öğrenmek istiyor.

Geçen yıl ekim ayında Fly Hava Yolları’nın İstanbul-Trabzon seferiyle başlayan özel havayollarının iç hat uçuşları, Onur Hava Yolları’nın aralık ayında İstanbul-Kayseri seferleriyle ivme kazandı. Şu anda Fly Hava Yolları, İstanbul-Trabzon ve Ankara-Trabzon, Onur Hava Yolları da İstanbul'dan, Kayseri, İzmir, Adana, Antalya, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon ve İzmir'e sefer düzenliyor. Fly Hava Yolları'nın 69 milyon liradan başlayan fiyatlarla, Onur Hava Yolları'nın da 79 milyon milyon liraya uçtuğu hatlardaki doluluk oranı yüzde 95’lerin üzerinde seyrediyor. Ancak, yüksek doluluk oranı bazı ilginçlikleri de beraberinde getirdi. Özellikle otobüsle seyahat edenlerin ucuz bilet fiyatları nedeniyle uçağı tercih ettiği uçuşlarda yolcuların yönelttiği sorular çalışanlara zor anlar yaşatıyor.

Bazı yolcuların, “Uçağın kalkmasına daha 5 dakika var. Neden beni almadan gitti?” gibi soruları karşısında yaptıkları açıklamaların bir türlü kabul edilmediğinden yakınan yetkililer, “Bilet alınırken, hava limanına en az 1,5 saat önce gelinmesi söyleniyor. Ancak, bazı yolcularımız uçağa ilk defa bindiklerinden kendilerinin otobüs firmaları gibi son dakikaya kadar bekleneceğini zannediyor. Bu yolcularımızın biletleri de maalesef iptal ediliyor.” dedi. Onur Havayolu ile uçan yolculardan bazılarının şu talepleri dikkat çekti:

Siz ne kadar fakir bir havayolusunuz, kardeşim? Madem orada kar var, tekerleklere zincir taksanıza!

Uçağım hangi perondan kalkacak, acaba?

İhtiyaç molası ne zaman vereceksiniz? Sigara ve çay içecektik.

Kusura bakmayın! Diyarbakır'a gidecektim de, Kontur Air (Kontur Havayolları) nerede acaba?

Şimdi annemle konuştum. Kayseri'de sis yokmuş. Neden orayı görmeden uçağı iptal ediyorsunuz?

Otobüste koridorda oturarak çok seyahat ettim. Uçakta da koridorda gidebilir miyim?

Ben çocuğumu otobüste hep kucağımda götürüyorum. Siz neden çocuğumun kucağımda gitmesine izin vermiyorsunuz ki?”

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER