Gündem
  • 24.1.2008 12:50

UGUR MUMCU ANILIYOR. BAYKAL: ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 15 yıl önce bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun gelecek kuşaklara örnek olmaya devam edeceğini belirterek, "Koca Türkiye, bu olayın arkasında nelerin olduğunu ortaya koyamadı. Daha sonra ortaya çıkan olayların hala aydınlatılamamış olması da bunların üzerine ekleniyor. Türkiye, bu karanlık ilişkilerin gölgesinden bir an önce kurtulmalıdır" dedi.
      Baykal, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’la birlikte, gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun bombalı suikast sonucu yaşamını yitirmesinin 15. yılında ailesini ziyaret etti.
      Baykal, Mumcu’nun evinden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Uğur Mumcu’nun her geçen yıl daha çok özlendiğini, arandığını ifade ederek, cinayetin arkasındaki olayların hala ortaya çıkarılamamış olmasının çok üzüntü verici olduğunu söyledi. Baykal, şöyle devam etti:
      "Türkiye’nin Uğur Mumcu gibi insanlara çok büyük ihtiyacı var. Geride bıraktığımız 15 yıl, Uğur Mumcu’nun öneminin daha da artmasına, daha çok sevilmesine, değerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı oldu. Anısına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onun bir araştırmacı gazeteci, düşünür olarak üstünde durduğu konuların yaptığı çalışmaların, günümüz için ne kadar aydınlatıcı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. O dönemde fark edilmeyen bağlantıları, ilişkileri, çeşitli örgütlenmelerin hedeflerini, Türkiye’nin nereye doğru sürüklenmekte olduğunu, çok başarılı bir şekilde ortaya koymuş olduğunu görüyoruz.
      Uğur Mumcu kişiliğiyle, ahlakıyla, mücadelesi ile yazarlığıyla önümüzdeki kuşaklara örnek olmaya devam edecektir. Böyle bir insanı yetiştirmiş bir toplum, böyle bir gazeteciyi yetiştirmiş bir medya, ülkemizin geleceği için umut ve güven kaynağı olmaya devam ediyor." Baykal, bir gazetecinin "Davanın sonuçlandırılamamış olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Çok acı. Hiç bir şekilde izah etmek mümkün değil. Koca Türkiye, bu olayın arkasında nelerin olduğunu ortaya koyamadı. Daha sonra ortaya çıkan olayların da hala aydınlatılamamış olması da bunların üzerine ekleniyor. Türkiye, bu karanlık ilişkilerin gölgesinden bir an önce kurtulmalıdır" karşılığını verdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:10

İLGİLİ HABERLER