Gündem
  • 1.9.2011 00:09

ULAŞTIRMA BAKANI'NDAN 3 MÜJDE!..

İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir İl Başkanlığının bayramlaşma töreni Kaya Termal Otel'de gerçekleştirildi. Etkinlikte AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ramazan Bayramı mesajı ve 12 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti'nin İzmir'le ilgili 35 projesinin konu edildiği sinevizyon gösterisi sunuldu.
Teşkilat mensuplarının ve İzmirlilerin bayramını kutlayan Yıldırım, İzmir'e karşı olan sorumluluklarının bundan sonra artarak devam edeceğini, bunun bilincinde olduklarını söyledi.
Bakan Yıldırım, seçimlerin üzerinden 2,5 ay geçtiğini, vaat ettikleri 35 projeden 3'ünü fiilen başlattıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:
''Bunlardan birincisi Kuzey Ege Çandarlı Limanı. Türkiye'nin en büyük limanı olacak. Bunun temelini attık, çalışmalarını başlattık. İkincisi Manisa-İzmir arasındaki Sabuncubeli tünelinin sözleşmesini imzaladık, ayın 9'unda temelini atacağız. İzmir'in kurtuluş gününde de böylece bu projeye de başlamış olacağız. Diğer projemiz İzmir-İstanbul otoyolu, İzmit Körfez geçiş projesidir. Bu da son dönemlerin en önemli ve en büyük projesidir. Devlet kasasından, bütçesinden bir kuruş harcamadan yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştiriyoruz. Projenin maliyeti 11 milyar liradır. İzmir EXPO 2020 ve 2023 hedeflerini gerçekleştirmede en önemli projelerden bir tanesidir.
8 Eylül günü de İstanbul'da projenin dünyanın ikinci büyük köprüsünü içine alan İzmit köprüsü için de Japonlarla, firmanın imzalayacağı sözleşmenin de startını veriyoruz. Böylece yılbaşında köprü inşaatı başlayacak. İki tane Orhangazi-Yalova arasında her biri 3,5 kilometrelik tünel sözleşmesi de yapıldı onlar da başlıyor. Kamulaştırma çalışmaları güzergahta yüzde 60 oranında tamamlandı. 7 parçaya bölündü 421 kilometre yol. Her birinde bir konsorsiyum elemanı müteahhidi çalışacak ve İstanbul'dan, İzmir'den başlamak suretiyle proje eş zamanlı olarak tamamlanacak.''
Bakan Yıldırım, seçim öncesinde İzmir'e verdikleri 35 proje sözüyle ilgili olarak, ''8, 9, 10 Eylül'de de de İzmirlilere sürprizimiz, müjdemiz var. Onun detayına bugün girecek değilim. İzmirlilere 9 Eylül kurtuluş gününde İzmir'in altyapısının kurtuluşuna da vesile olacak önemli 3 tane müjdeyi açıklayacağız'' dedi.
Binali Yıldırım, 35 proje içerisinde yer almamasına karşın yaptıkları bazı çalışmaları da anlatarak, ''Dijital arşiv kent'' projesine yakında başlayacaklarını, projenin tamamlanmasıyla binlerce İzmirliye iş imkanının sağlanacağını vurguladı.
İzmir'in önünde EXPO 2020 fırsatının olduğunu, kanun hükmünde kararnameyle meclisin açılmasını beklemeden EXPO yasasını çıkardıklarını dile getiren Yıldırım, ''Kasım ayında yapılacak ilk ve önemli toplantıya İzmir artık hazır. Şimdi onun yönetmelik çalışmaları var. İstiyoruz ki EXPO 2015'de yaşadığımız sonucu burada yaşamayalım. Her şeyi çok iyi organize etmemiz lazım. Projeyi herkesin sahiplenmesini temin etmemiz lazım. El birliğiyle çalışacağız. Gerekli lobi faaliyetlerini en etkili şekilde yaparak EXPO 2020'yi İzmir'e inşallah kazandıracağız'' diye konuştu.

-''Terörle mücadeledeki kararlılık artarak devam edecek''-

Bakan Yıldırım, güvenliği sağlamak için gereken her türlü gayreti, çabayı gösterdiklerini, özgürlükleri alabildiğine genişlettiklerini belirterek, şunları söyledi:
''Bütün bunları yaparken ülkemizin büyümesi, ülkemizin bölgesel ağırlığının artması ve etrafımızda yaşanan olayları da dikkate aldığımızda bazıları da boş durmadı. Terör faaliyetlerini hızlandırmaya başladı. Bunlar tesadüfi değildir. Bunlar Türkiye'nin bölgede ve dünyada gittikçe artan önemini fark edenler ve buna tahammül edemeyen bazı terör sponsorlarının aktif olarak faaliyete geçtiğinin bir göstergesidir. Ama ne yaparsa yapsınlar hangi gayrikanuni, illegal faaliyet içerisinde olursa olsunlar terörle mücadeledeki kararlılık artarak devam edecek.''
İnsanları, güvenlikle özgürlük arasında sıkıştırmayacaklarını, güvenliğin de sağlanacağını, özgürlüklerin de alabildiğine genişletileceğini, bunun için gerekli iradenin her zamankinden daha fazla var olduğunu dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:
''74 milyonun birliği, beraberliği, kardeşliğiyle inşallah bu belayı da defedeceğiz. Ülkemizi de bu beladan kurtaracağız. Hızımızı kesen, kalkınma hızını yavaşlatan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine taşınmasını geciktirmeye gayret eden bu işin de üstesinden geleceğiz. Hep bir şey söylüyoruz. Tek ihtiyacımız ay-yıldızlı bayrağımız. Ay-yıldızlı bayrağımız, ay ile yıldızın şehit kanıyla buluştuğu bir bayraktır. Bu bayrağın gölgesinde tek millet, tek devlet, tek ülke olarak sonsuza kadar bu ülke yaşayacaktır. Kardeşlik, birlik içerisinde bunu başaracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.''
Törene katılacağı bildirilen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ise Ankara'da bulunması gerektiğ için, bayramlaşmada yer alamadığı kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:25

İLGİLİ HABERLER