Gündem
  • 1.9.2011 00:07

"AK PARTİ BÜYÜDÜKÇE ÇETELER KÜÇÜLÜYOR"

VAN (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, eskiden sivil ve askeri bürokrasinin millet iradesinin önünde bir engel oluşturduğunu ifade ederek, ''Sivil bürokrasinin bir ayağı da yargıydı. Vesayetçi zihniyet milletin iradesini kenara itemediği zaman yargıyı devreye sokuyordu. Yeryüzünde iktidar partisine kapatma davası açılan tek ülke olduk. Allah'a şükür şimdi bunlar tarihe karıştı'' dedi.
AK Parti Van İl Başkanlığının Kültür Merkezi'ndeki bayramlaşma programına Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de katıldı.
Çelik, burada yaptığı konuşmada, AK Parti büyüdükçe çetelerin küçüldüğünü ve vesayetin ortadan kalktığını, millet iradesinin ön plana çıktığını belirterek, ''milletin değerleriyle alay eden, milleti hakir gören ve milletin değerlerini ayaklarının altına alan zihniyetin ayaklar altına alındığını'' söyledi.
Çelik, son zamanlarda özellikle vesayetin ortadan kalkması, gerçek manada millet iradesinin, millet iradesinin temsilcisi olan siyasetin söz sahibi olması anlamındaki gelişmeleri hep birlikte takip ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
''Derdimizin, dökülen kanın çaresi, demokrasimizin ileri demokrasi haline gelmesi, Türkiye'nin gerçek manada bir hukuk devleti olması ve farklılıklarımıza rağmen barış ve huzur içinde yaşamamızın formülü, anahtarı yine AK Parti iktidarında ve bu iktidarın devamındadır. Benim hemşehrilerim maceraya prim vermeyecek kadar akıllı insanlardır. ''
''Gözyaşının ve kinin olmadığı, farklılıkların kavga ve çatışma sebebi kabul edilmediği bir Türkiye ve Van özlemi hepimizin yüreklerinde yeşermektedir'' diyen Çelik, önümüzdeki günlerde ve bayramlarda bunun gerçekleşmesini temenni ettiğini söyledi. Bunun belki bir günde olmasının mümkün olmadığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
''Hepimiz cesur olacağız. İsmet Paşa'ya ait olduğu ifade edilen, 'Namuslu insanlar namussuz insanlar kadar cesur olmazsa bu memlekette namussuzlar size hükmetmeye devam eder' sözde olduğu siyasetimizde ve doğru bildiklerimizi savunmada cesur olacağız. Allah'ın kullarından değil, Allah'tan korkacağız. Bir insanın yüreğinde Allah korkusu varsa, helali ve haramı biliyorsa akıllı, tedbirli ve temkinli hareket eder, donkişotluk yapmaz ama doğru bildiğini savunmaya devam eder. Biz herkeste bunu görmek istiyoruz.''
Adalet dağıtmak için fiziği ve kimyasıyla adam gibi bir adalet teşkilatının olması gerektiğinin altını çizen Çelik, ''Göreve geldiğimiz zaman Türkiye genelindeki adli binalarının kapalı alanları 500 bin metrekareydi ve şimdi bu 2 milyon 920 bin metre kareye ulaştı. 8 yılda yüzde 500 ile 600 büyüme gösterdi ve adaletin fiziğinde büyük düzelme oldu. Başta HSYK olmak üzere yargının kimyasında da problem vardı. Siz referandumda anlamlı oylarınızla o 26 maddeye 'evet' dediniz ve Türkiye'nin bu manada makus talihi değişti. Eskiden sivil ve askeri bürokrasi millet iradesinin önünde maalesef millet önünde bir engel oluşturuyordu. Sivil bürokrasinin bir ayağı da yargıydı. Vesayetçi zihniyet milletin iradesini kenara itemediği zaman yargıyı devreye sokuyordu. Yeryüzünde iktidar partisine kapatma davası açılan tek ülke olduk. Allah'a şükür şimdi bunlar tarihe karıştı'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:25

İLGİLİ HABERLER