Spor
  • 4.6.2014 09:54

Ünal Aysal'dan Balotelli bombası

Çok yazıldı çok çizildi, Roberto Mancini, “Elbette isterim” dedi. 'Süperstar' alacağız açıklaması yapan Ünal Aysal bir kez daha gözünü kararttı. Arena'da boy gösterecek gladyatörün ismi artık çok net: Mario Balotelli.
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, geçtiğimiz hafta, “Bir ya da iki süperstar alacağız” demiş, bombayı önceki gün patlatmıştı:
“Zili çaldığımızda herkes sesi duyacak!” Edin Dzeko, Fernando Torres, Bafetimbi Gomis derken, isim netleşti: Mario Balotelli. Peki, İtalyan yıldız Aslan olur mu? FANATİK o sorunun yanıtını buldu...

Mancini’ye tapar oldu

Yaklaşık 1.5 yıl önce Mancini ile Balotelli, Manchester City antrenmanında gırtlak gırtlağa geldi. İtalyan hoca, oyuncusunu kadro dışı bıraktı. Her şey böyle başladı. Hatasını anlayan Balotelli önce özür diledi. Ancak Mancini’nin soğuk davranışları sonrası siyahi oyuncu çark etti: “Beni istersen bundan sonra hiç oynatma, hatta kadroya bile alma ama ne olur affettiğini söyle.” İtalyan teknik adam da öğrencisine bir baba gibi yaklaşarak, “Aile içinde böyle şeyler olur. Kafanı meşgul etme. Futbola konsantre ol” karşılığı verdi. O andan itibaren Balotelli, Mancini’ye adeta tapmaya başladı, bir dediğini iki etmedi. İngiliz basını bile o günlerde ‘Süper Mario’daki değişimi manşetlere taşıdı.

Rakam ürkütüyor ama...

Mancini, Balotelli’nin motivasyonunu Galatasaray’da da zirveye çıkarmayı planlıyor. Başlarda tereddütle yaklaşılan yıldız oyuncunun, Türkiye macerasında tertemiz bir sayfa açacağına olan inanç tam. Milan’dan ayrılmayı kafasına koyan Balotelli’ye ilk mesajgönderildi bile. Dünya Kupası’nda boy göstermeye hazırlanan 23 yaşındaki yıldız ise Mancini ile çalışmaya dünden razı. Balotelli’nin olumlu cevabı bu transfer için Cim Bom’u daha da iştahlandırdı. Transfer için maliyet bile hesaplandı. İtalyan oyuncunun Florya’ya ayak basabilmesi için 27.2 milyon Euro (Yaklaşık 79 milyon TL) gerekiyor. 20 milyon Euro bonservis, 7.2 milyon Euro ise bonuslarla birlikte Balotelli’nin yıllık maliyeti.

Bonservisi formadan

Elbette mali açıdan eli çok rahat olmayan Galatasaray için bu miktar çok yüksek. Fakat plan çok basit. Kadroda 50 oyuncu var, 20’si satılır ve kiralanırsa hem maliyet azalacak hem de satışlardan gelir sağlanacak. Bu arada forma reklamı hâlâ açık artırmada. Son konuşulan rakamlar yıllık 20 milyon Euro civarında. Başkan Ünal Aysal da loca ve kombine satışlarının iyi gittiğini her fırsatta söylüyor. Üstüne üstlük Şampiyonlar Ligi’nden 20-25 milyon Euro bekleniyor. Sözün özü sıcak para girişi Aysal’ın istediği doğrultuda giderse, Dünya futbol piyasası ayağa kalkacak. Başkan’ın deyimiyle ‘ziller çaldığında, kapıyı açacak ilk süperstar Mario Balotelli olacak.

BAŞKAN MESAJI FANATiK’TEN VERMiŞTi

Cim Bom’un patronu, transferle ilgili en net açıklamasını birkaç gün önce yapmıştı. Aysal, muhabirimiz Metin Karabaş’a, “Teknik heyetimiz ve yönetimimiz çalışmalarını sürdürüyor. Daha tam olarak zile basmadık. Zile bastığımızda herkes sesi duyacak. Her şey yolunda”demiş, taraftarı heyecanlandırmıştı.
 

FANATİK

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:30

İLGİLİ HABERLER