Spor
  • 20.8.2009 00:10

UYGUN:'PARANIN ÖNEMİ YOK!..'

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk raundunda yarın FC Shakhtar Donetsk ile yapacakları maçta ellerinden geldiği kadar izleyenlere en güzel biçimde futbol izlettirmek istediklerini belirterek, ''Şahsen bizim için bu ortamda paranın çok önemi yok. Shakhtar Donetsk gibi son zamanların en başarılı takımını elemiş olmak, bize vereceği manevi haz ve bize katacağı marka değeri hiçbir parayla ölçülemez'' dedi.

Bülent Uygun, maç öncesinde karşılaşmanın yapılacağı 4 Eylül Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. Uygun, rakiplerinin teknik direktörü Mircea Lucescu'nun, Türk insanı tarafından sevilen ve Türkiye'deki başarısıyla herkesin sevgiyle baktığı bir teknik direktör olduğunu bildirdi. Geçen sezon UEFA Kupası'nı kaldırma başarısı gösteren ve kendileri tarafından da desteklenen Shakhtar Donetsk'i Sivas'ta ağırlamaktan ve onlarla birlikte olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Uygun, ''Seyircilerimize böyle güzel bir takımı izletecek olmaktan dolayı da Sivasspor camiası olarak sevinçliyiz'' dedi.

YENİ TRANSFER BOUAZZA FORMA GİYECEK
Yaptıkları transferle birlikte ve sakatları düzeldiğinde gerçek Sivasspor'u sevenlerinin desteğiyle onlara izlettireceklerini belirten Uygun, yeni transferleri Hamuer Bouazza'nın 3 günden beri idmanlara çıktığını, bu maçta Bouazza'ya mutlaka şans vereceğini de ifade ederek, ''Bunun ilk 11'mi, yoksa sonra mı olacağına yarın sabahki idmandan sonra karar vereceğim'' diye konuştu.

Bouazza ile 2 artı 1 olmak üzere 3 yıllık anlaşma yaptıklarını belirten Uygun, ''Transferlerimiz sürecektir. En yakın zamanda büyük bir ihtimalle 2 transfer daha yapıp tamamıyla transferi kapatmış ve kendi işine odaklanmış bir takım durumuna gelmek istiyoruz'' dedi.

Karşılarında UEFA Kupası Şampiyonu FC Shakhtar Donetsk gibi bir takım olduğunu vurgulayan Uygun, ''Öncelikle seyircilerimizin zevk alacağı, futbol adına bütün güzellikleri sunmayı ve kazanan tarafın Sivasspor olmasını arzu ediyoruz'' diye konuştu.

Uygun, rakipleri karşısında hazırlık maçında aldıkları galibiyetin ise rakiplerinin 11 oyuncusunun milli takımda olması nedeniyle bir öneminin bulunmadığını bildirdi.

Hangi skorun Sivasspor'u rövanşa avantajlı götüreceğinin sorulması üzerine Uygun, şöyle konuştu:
''Sonucunda öncelikle futbolun kendi içinde size düşeni en iyi şekilde yapmanız gerekiyor. Dolayısıyla bunun sonucu, skoru çok önemli değil. Sonucunda biz bizim bireysel yeteneklerimizi sergilediğimiz, Sivasspor'a yakışan, aktif ve agresif futbolumuzu oynamak istiyoruz. Elimizden geldiği kadar izleyenlere en güzel şekilde futbol izletmek istiyoruz.''

Uygun, Lucescu ile tanışıp tanışmadığının sorulması üzerine, Lucescu'nun, başarılarından dolayı Türkiye'de çok sevilen ve sayılan bir teknik direktör olduğunu yineleyerek, dolayısıyla kendi aralarında her zaman özel söyleşilerin olduğunu anlattı.

Uygun, rakibi en son UEFA Kupası'ndaki final maçında izlediğini, ondan sonra izleme fırsatı bulamadığını belirten Uygun, ''Bugün Shakhtar Donetsk elenmemiş olsaydı, biz grup başı olarak herhangi bir takımla eşleşebilirdik. Onlar oradan elendiği için biz grup başı olamadık, maalesef biz onlarla eşleşmiş olduk'' diye konuştu.

Rakiplerinin gücüne değinen Uygun, Türkiye'de de Sivasspor'un bütçesine orantılı olarak çok güzel başarılar elde ettiğini vurgulayarak, ''Sivasspor, Avrupa arenasında başarı elde edip bu başarısını perçinlemek için böyle bir turu geçerse marka değeri artmış olur. O yüzden elimizden geldiği kadar inanarak, isteyerek bu işi başarmak istiyoruz'' dedi.
''BU ORTAMDA PARANIN ÇOK ÖNEMİ YOK"
Uygun, turu geçmeleri durumunda oyuncularına ne kadar prim vereceklerinin sorulması üzerine, ''Şahsen bizim için bu ortamda paranın çok önemi yok. Dolayısıyla Shakhtar Donetsk gibi son zamanların en başarılı takımını elemiş olmak, bize vereceği manevi haz ve bize katacağı marka değeri hiçbir parayla ölçülemez'' diye konuştu.
Sivassporlu futbolcu Kadir Bekmezci ise çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, ''Rakibimiz çok büyük bir takım. Seyircimizin önünde kazanmak istiyoruz. Bu turu atlarsak Sivasspor için çok büyük bir başarı olacak. Çok iyi hazırlandık'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER