Dünya
  • 10.8.2009 03:02

UYGUR KIZLARINA ÇİN İŞKENCESİ!..

Uygur kızlarının çalıştırılmak üzere Çin'in farklı bölgelerine gruplar halinde götürülmesine yeniden başlandı.Binlerce kilometre uzaklıktaki Zhejiang eyaletine götürülen eli kınalı Kaşgar kızları, Çin resmi haber ajansı Xinhua fotoğrafçısına yola çıkmadan önce zoraki neşeli pozlar verdi.

ZORUNLU FABRİKA İŞÇİLİĞİ

Resmî rakamlara göre 197 kişinin hayatını kaybettiği Urumçi olayları, güneydeki Guangdong eyaletindeki bir oyuncak fabrikasında resmi rakamlara göre 2, Uygurlar’a göre 12 kişinin öldüğü kavganın ardından patlak vermişti. Söz konusu kavganın, fabrikadaki Uygur kızlarına sarkıntılık yapılması nedeniyle çıktığı öne sürüldü. 5 Temmuz olaylarının ardından Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden ilk kez bir işçi grubu Çin'in farklı bir bölgesine götürüldü.

ASİMİLASYONUN BİR PARÇASI

Uygur kaynakları ise, bu tip eylemlerle kızların ailelerinden kopartılarak ya Çinli gençlerle berebar olmaya teşvik edildiğini ya da modern kentlerde kültürel yozlaşmaya tabi tutulduğunu iddia ediyor. Uygurlar, Çin’in bu türden çalışmalarının bir vatan hizmeti olduğunu iddia ettiğini ücretsiz çalıştırılan kızların üzerinden hükümetinin emek hırsızlığı yaptığı belirtiyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER