Gündem
  • 27.5.2004 00:01

UZANLAR'IN ADASINA 1 TRİLYONLUK İCRA...

AHMET AKAR
MUĞLA - Muğla'nın Fethiye İlçesi Göcek Beldesi'nde Uzan ailesine ait Zeytinli Ada'ya ikinci kez icra geldi. Adada bulunan 7 adet evin restorasyonunu yapan Gelişim Yapı Limited Şirketi yetkilileri, 16.12. 2003 tarihinde İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin alacakların tahsiline dair verdiği karar sonucu bugün adada mal tespiti yaptırdı.

 
Fethiye 1. İcra Müdürlüğü ve Göcek Jandarma ekipleriyle birlikte bir tekne ile Uzan ailesine ait Zeytinli Ada'ya giden şirket avukatları ve yetkilileri, devlet tarafından el konulan adada mal tespit tutanağı tutturdu.

 Adada bulunan görevliler olayla ilgili görüntü almak isteyen basın mensuplarının görüntü almasını engellemek istedi. Görevliler tarafından adadan çıkartılmak istenen basın mensupları ile görevliler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.


İcra işlemlerinin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan şirket avukatı Zeki Saatçıoğlu, "Biz 19.09.2001 yılında alacağımız tahsil etmek için mahkemeye başvurduk. Şu anda dolar endeksli olarak 970 milyarın üstünde alacağımız bulunuyor. 2003 tarihinde kesinleşmiş mahkeme kararı var. Adanın satılması durumunda bu paramızı alabilmemiz için bugün adada incelemelerde ve tespitlerde bulunduk" dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER