Gündem
  • 20.6.2006 12:34

VALİ'DEN KAFA KARIŞTIRAN AÇIKLAMALAR

MUHARREM KONTAZ
DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Efkan Ala, çocuk ve yetiştirme yurtlarında kalan 34 çocuktan 21'nin bulunmasıyla ilgili olarak, "Kaybolan çocuk yok ki, bulunan çocuk olsun" dedi.
İnsan Hakları Diyarbakır İl Kurulu tarafından oluşturulan komisyonların çocuk yuvası ve yetiştirme yurduyla ilgili hazırladıkları raporla kayboldukları belirtilen 34 çocuktan 21'ine ulaşıldığı açıklanmıştı. Katıldığı bir açılışta basın mensuplarının 'kayıp çocuklarla' ilgili sorusu üzerine Vali Efkan Ala, Diyarbakır'da böyle bir sorunun olmadığını, bunun hassas bir konu olduğunu belirterek, "Kaybolan çocuk yok ki, bulunan çocuk olsun. Çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında bu tür sorunlar yaşanmaması için çaba sarf ediliyor. Geçmişe yönelik hatalar varsa giderilsin diye çalışma yapıyoruz. Ortaya çıkan spekülasyonların nedeni de daha çalışmalarımız sonuçlanmadan bunların medyaya yansıtılmasıdır. Biz işimizi yapmaya, çocuklarımıza daha güzel bir hizmet sunmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
16 yaşındaki K.Y'nin bir pavyonda konsomatrislik yaparken polis tarafından bulunmasıyla ilgili olarak Vali Ala, "Bu akla ziyan bir durum. 18 yaşından küçük çocukların böyle yerlerde çalıştırılması mümkün değildir. Girmişse de alınır götürülür. Eğer 18 yaşından büyük ise çocuk değildir" dedi.
Diyarbakır'daki çocuk ve yetiştirme yurtlarında kalan 34 çocuğun kaybolduğu yönündeki haberler üzerine çocuklardan 21'inin bulunduğu açıklamaları yapılırken, Vali Efkan Ala'nın açıklamaları kafaları karıştırdı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:45

İLGİLİ HABERLER