Gündem
  • 10.4.2006 19:37

WEXLER: "TÜRKİYE ABD'NİN GÜVENİNİ KAYBETMEDİ"

ANKARA - ABD Temsilciler Meclisi üyesi ve Türkiye Dostluk Grubu Kurucu Eşbaşkanı Robert Wexler, Hamas'ın bir terör örgütü olduğunu belirterek, Hamas heyetinin Türkiye'yi ziyareti konusunda iki ülke arasındaki görüş farklılığının, iyi giden ilişkilere zarar vermesine müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi.
     Wexler, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü ziyaretinden sonra açıklama yaptı. Hamas heyetinin Türkiye ziyaretine ilişkin bir soru üzerine Wexler, ABD'nin ve Avrupa'nın Hamas'ı terör örgütü olarak tanıdığını, bu konuda bir tereddüdün olmadığını kaydetti.
     Demokratik ülkelerin, bu tür terörist örgütleri kendi şiddete yönelik gündemlerini kullanmalarına izin vermemeleri gerektiğini söyleyen Wexler, ziyaret konusuna ilişkin görüşlerini Gül'e ilettiğini, Gül'ün de hükümetinin pozisyonunu kendisine anlattığını belirtti.
     Wexler, Hamas ziyareti konusunda iki ülke arasındaki farklı düşüncelerin, başka alanlarda iyi giden ilişkilere zarar vermesine müsaade edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.
     Türkiye'de yükselmekte olan PKK terörizmi konusundaki kaygıların ABD'de ciddi olarak anlaşıldığını belirten Wexler, bu konuda Türk halkına empatiyle baktıklarını kaydetti.
     Wexler, ''ABD Türkiye'ye güvenini kaybetti mi?'' sorusuna, ''Bu soruya, kararlı ve net şekilde hayır diyorum'' diye konuştu.
     ABD'nin Türkiye'ye her konuda büyük güveni olduğunu belirten Wexler, Afganistan, Irak, İran, Ortadoğu ve enerji gibi konularda bu güvenin devam ettiğini söyledi.
     ''ABD'nin Türkiye'ye güveni tamdır, Türkiye'nin öneminin farkındadır'' diyen Wexler, bu nedenle güvensizlik ifadesini telaffuz etmenin haksızlık olacağını belirtti. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER