Asayiş
  • 16.5.2013 13:46

Yabancı kadınların korkulu rüyası kuzenler yakalandı

FATİH'te takip ettikleri yabancı uyruklu kadınların çantalarından yankesicilik yöntemiyle hırsızılık yaptığı belirlenen 5 kadın güven timleri tarafından yakalandı. Kuzen oldukları belirtilen çetenin mağdurları arasında Slovakya Konsolosu'nun eşi de bulunuyor. 5 Zanlı tutuklarak cezaevine gönderildi.

Yankesicilik olaylarının meydana geldiği alışveriş merkezlerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, hırsızlık anının saniye izledi. Kayıtlarda soğuk kanlı oldukları görülen kadınlar kurbanlarını bir süre takip ettikten sonra yankesicilik yöntemiyle soyuyorlardı. Hırsızlıklardan birisi Fatih'te lüks bir mağazada meydana geldi. Slovakya Konsolosunun eşi Anna Sestakova kendisi için kıyafet bakarken çantasını yere bıraktı. Bunu fırsat bilen bir kadın çantayı alıp mağazadan çıkıyordu. İkinci olayda ise başka bir gıda mağazasında yabancı uyruklu iki kadın sohber ederken yine aynı kadınlar çantadan cüzdan ve değerli eşyaları çalarken görülüyor. Konuşan iki arkadaşın arasında zanlıların hırsızlığa devam etmesi herkesi şaşırttı. Son olay ise  Aksaray'da bir alışveriş merkezi'nde gerçekleşti. Kadınlar bir bebek arabasına asılı çantayı alıp sessizce kaçıyordu.

Görüntülerden kimlik tespiti yapan ekipler, zanlıların aynı suçtan kaydı bulunan Sevcan Taku ve Serap Uyar olduğu belirlendi. Ekipler, zanlıların başka olaylara karışabileceğini düşünerek tramvay duraklarına operasyon düzenledi. Laleli'de kıyafet değiştirerek beklediği görülen kadınlar gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Öte yandan Sultanahmet tramvay durağında uygulama yapan A Bölge Güven Timleri, yankesicilik ve benzeri suçlardan kaydı bulunan Gülistan Şenli, Ceylan Yurdayiğiz ve Türkan Dumanlıdağ'ın şüpheli bir şekilde dolaştığını gördü. Polis, takibe aldığı kadınlardan ikisinin perdeleme yöntemiyle yabancı uyruklu kadının çevresini sardığı diğerinin ise çantadan cüzdan çaldığını fark etti. Duraktan çıkarak kaçmak isteyen 3 kadın ekipler tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyette sorgulanan kadınların hepsinin akraba oldukları ortaya çıktı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 5 kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

DHA
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:17

İLGİLİ HABERLER