Spor
  • 15.4.2024 16:36

Yabancı VAR hakemlerinin maaşları ortaya çıktı!

 Trendyol Süper Lig'de TFF'nin aldığı flaş kararla yabancı VAR hakemleri göreve başlamıştı. Sezonun son haftalarına doğru tartışmalı kararların giderek artması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin taleplerini de dinleyerek böyle bir karara imza attı. Bu sırada Süper Lig'de görev yapan yabancı VAR hakemlerinin de maç başına kazandıkları ücret ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları…

Yabancı Video Yardımcı Hakeminin (VAR) görev yapacağı müsabakalarda iletişim dili Türkçe ve İngilizce olacak. Bu nedenle; Video Yardımcı Hakemin (VAR) yanında İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi (VAR Support) görev yapacak."

FENERBAHÇE MAÇINDA İKİ KEZ VAR ÇAĞIRDI

Süper Lig'in 32. haftasında oynanan Fatih Karagümrük - Fenerbahçe maçında Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Andre Narciso görev yaptı.Portekizli hakem, mücadelenin orta hakemi Tugay Kaan Numanoğlu'nu iki farklı pozisyon için VAR'a izlemeye çağırdı.

MAAŞLARI ORTAYA ÇIKTI

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; yabancı hakem projesinin maliyeti ortaya çıktı.Yabancı hakem maliyetinin yol ve harcırah paraları içinde maç başına yaklaşık 200 bin TL'yi bulduğu söylendi.

Güncellenme Tarihi : 15.4.2024 16:40

İLGİLİ HABERLER