Yaşam
  • 18.1.2008 12:38

YAĞ SÖKÜCÜYÜ SU SANIP İÇTİ

    Gazoz şişesindeki yağ sökücüyü su sanıp içince yemek borusu yanan 8 yaşındaki Barış Beksarı'nın boğazından iki yıldır tek lokma geçmedi. Bugüne kadar toplam 18 ameliyat olan ve midesine bağlanan hortum yardımıyla beslenen Barış'ın ailesi, oğullarının tedavisinin tamamlanması için gerekli 25 bin YTL'yi bulamadı.
      İzmir'in Urla İlçesi'nde Beksarı Ailesi'nin beş çocuğunun en küçüğü 8 yaşındaki Barış, iki yıl önce, gazoz şişesindeki yağ sökücüyü su sanıp içince yemek borusu yandı. Barış, Ege Üniversitesi Hastanesi ve İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde tedavi gördü. Ardından, geliştirdiği yapay yemek borularıyla bu tür hastaları yeniden sağlığına kavuşturmasıyla tanınan Marmara Üniversitesi Pediatrik Gastroenteroloji ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu tarafından tedavi edilmeye başlandı. Barış, İzmir ve İstanbul'da toplam 18 ameliyat geçirdi. Barış'ın ameliyatlarla genişletilmeye çalışılan yemek borusu bir süre sonra yeniden eski yanmış haline döndü.
     
     TEDAVİ UZUN SÜRÜYOR
      Marmara Üniversitesi Pediatrik Gastroenteroloji ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu, Barış'ın ağır bir vaka olarak kendisine geldiğini söyledi. Prof. Dr. Pehlivanoğlu, “Barış, bana geldiğinde yemek borusu tamamen yanmıştı. Yemek borusu iğne ucu genişliğindeydi. Tel yerleştirdik. Telin kılavuzluğunda yavaş yavaş genişletmeye başlattık. Daha sonra balon takarak genişletmeyi denedik. Ondan sonra ilaç tedavisi başladı. Düzelmesi için zaman zaman müdahaleler gerekecek. İnatçı bir vaka. Tedavi yıllarca sürebilir'' dedi.
     
     EVDE SOFRA KURAMIYORUZ
      Barış'ın annesi Zahide Beksarı da eşi Zibet Beksarı'nın pazarcılık yapmasıyla geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını, tedavinin tamamlanması için 25 bin YTL gerektiğini söyledi. Anne Beksarı, “Gazoz şişesinin içine yağ sökücü koyduğum ve oğlumun bu duruma gelmesine neden olduğum için vicdan azabı çekiyorum. Evde sofra kuramıyoruz. Biz sofraya oturup, Barış'a bakıp nasıl yemek yeriz? Ben okula gidip öğle yemeğini midesine bağlanan hortum yardımıyla veriyorum. Herkesin beslenme çantası var. Benim oğlumun yok. Oğlum ‘Arkadaşlarım yiyor, ben yiyemiyorum’ diye ağlıyor. O ağlıyor, ben ağlıyorum. Eğer 25 bin YTL bulamazsak Barış'ın tedavisi yarım kalacak. Hayırseverlerden destek bekliyoruz'' diye konuştu.
     
     İYİLİŞİNCE PİDE, LAHMACUN YİYECEK
      Midesine bağlanan hortumdan özel hazırlanan sulu gıdalarla beslenen Barış'ın hayali tamamen iyileşince en çok sevdiği pide, lahmacun ve döner yiyebilmek. Ali Bayırlar İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Barış Beksarı, “Ağzımla yemek istiyorum ama yiyemiyorum. Yemeye kalkınca kusuyorum. Sofraya oturamıyorum. Okulda tenefüste arkadaşlarım kantinden sandviç alıp yiyor, ben yiyemiyorum. Annem gelip çorba ya da mamayla bağlanan hortumdan beni besliyor. Canım lahmacun, pide, döner çekiyor. İyileşince bunları yemek istiyorum'' dedi

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:16

İLGİLİ HABERLER