Gündem
  • 20.8.2009 17:07

YALÇIN KÜÇÜK: 'KİMSENİN BEYNİ DEĞİLİM'

”Öcalan'ın beyni” suçlamasına Küçük'ten yanıt

ÜÇÜNCÜ iddianamenin 2 numaralı delil klasöründe Prof. Dr. Yalçın Küçük'e, ”Abdullah Öcalan'ın beyni” olduğunun, Abdullah Öcalan’ı yönlendirerek PKK örgütünü silahlı eyleme teşvik ettiğinin söylendiği belirtilerek, ”Sürekli olarak silahlı terör eylemlerini gerçekleştiren kadın çocuk demeden birçok kişiyi öldüren ve askerlerimizi şehit eden terör örgütü PKK’nın eylemlerinde sizin bir talimatınız ve yönlendirmeniz oldu mu?" soruları yöneltilmiş. Prof. Küçük ise, bu sorulara ”Ben kimsenin beyni değilim. Ancak benim görüşlerim o kadar çok yayılıyor ki ben Türkiye'nin görüşlerini değiştiriyorum. Ben bu işlere girdiğimde yani diyelim ki Kürtler üzerine tezler yazdığımda çok önceleri silahlar patlamıştı. Ben hiçbir zaman Kürtlerin Türkiye'den ayrılmasını istemedim” diye yanıt veriyor.

2 Klasörde Prof. Dr. Küçük'ün, PKK ile ilişkisi, bağlantıları sorgulanıyor. Küçük'e bir soru da "PKK'nin yapacağı eylemlerde strateji belirlemede sizin katkınız nedir? diye soruluyor. Küçük buna "Hiçbir katkım yoktur. Hiçbir siyasi silahlı eyleminde strateji belirleme gibi bir konumum yoktur” diye yanıtlıyor. PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ı yönlendirmekle de suçlanan Küçük, herhangi bir yönlendirmesi olmadığını söylüyor.

Küçük'e ’PKK Terör örgütü militanlarına eğitim verdiği ve amacının ne olduğu, PKK terör örgütüne bir nevi nasıl yol izlemesi gerektiğini anlattığı belirtilerek, ”Eli kanlı terör örgütü PKK'nın şu anki konumuna gelmesinde sizin ne şekilde katkınız oldu?” diye soruluyor. Küçük, buna ”Ben Abdullah Öcalan'nın teorisyeni değilim. Bu konuda bir teori üretmedim. Ancak Türkiye solculuğu için teoriler üretmeye çalışırım. Öbür kısmı benim dışımdadır.”karşılığını veriyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER