Sağlık
  • 21.7.2007 02:02

YAZ SICAKLARINDAN KORUNMAK İÇİN BU ÖNERİLERE DİKKAT!..

KONYA - Rifat Yerlikaya - Yaz sıcaklarının olumsuz etkilerinden korunabilmek için uzmanlar, enerji ve vitamin deposu olan karpuz, üzüm ve şeftali gibi yaz meyvelerinden bol bol tüketilmesi gerektiği yönünde uyarıyor.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Beslenme ve Diyet Bölümü Diyet Uzmanı Melek Türkmen, yazın sıcakların da etkisiyle vücutta fazla su kaybı meydana gelmesi sonucu bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemlerinin baş gösterebileceğini ifade ederek, artan sıvı kaybını önlemenin en kolay yolunun su içmek olduğunu, bu nedenle günde en az 2-2,5 litre su tüketilmesine özen gösterilmesi gerektiğini bildirdi.
Türkmen, yaz sıcaklarından korunabilmek için enerji ve vitamin deposu olan karpuz, üzüm, çilek, kiraz ve şeftali gibi yaz meyvelerinin bol bol tüketilmesi gerektiğini vurguladı.
Türkmen, yaz aylarında içinde salatalık, domates, marul gibi sebzelerin bulunduğu salata türü hafif yemeklerin, tatlı türü olarak da kalsiyum açısından zengin olan taze sıkılmış meyve suyu, süt ve dondurma gibi gıdaları önerdiklerini dile getirerek ''Bu gıdalarda, bulunan kalsiyum da kalbin düzenli olarak atmasını sağladığı gibi, sinir sistemine de yardımcı olur. Uykusuzluğa da iyi gelir. Vücudun su ihtiyacını da karşılar'' diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:17

İLGİLİ HABERLER