Asayiş
  • 19.10.2011 00:59

"YEĞENİM ADAMI TUTTU, BENDE BOĞAZLADIM"

Adamın üç kuruşunu almak için cinayet işleyen ikili, mahkemede şoka sokan itiraflarda bulundu.Yeğeninin adamı tuttuğunu kendisinin de boğazını kesitğini anlatan adama müebbet hapis cezası verildi.
Adana’daki dolmuş durağı görevlisinin öldürülmesi -Parasını gasbetmek için dolmuş durağı görevlisini boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen sanık müebbet ve 12 yıl, olaya karışan yeğeni de 20 yıl hapis cezasına mahkum edildi
Adana’da, parasını gasbetmek için dolmuş durağı görevlisinin boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen sanık müebbet ve 12 yıl, olaya karışan yeğeni de 20 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 16 Aralık 2010’da merkez Yüreğir ilçesine bağlı Alihocalı köyü yakınında, dolmuş durağı görevlisi İsmail Erbek’i (51) parasını gasbetmek amacıyla boğazının kesilerek öldürülmesiyle ilgili tutuklanan sanıklar Ali Yeşil (29) ve yeğeni Selim Öğredik (19) hazır bulundu.

Yapılan son duruşmada, sanık Ali Yeşil suçunu itiraf etti. Olay günü alkol ve hap aldığını söyleyen Yeşil, İsmail Erbek’i öldürmeden önce tıraş ettirme fikrinin yeğeninden geldiğini öne sürerek şunları söyledi: "Bu olaydan 2 ay önce, İsmail Erbek’in oğlu halamın kızının telefonunu gasp etmişti. Olay günü İsmail Erbek’i parkta otururken gördüm. Oğlunun nerede olduğunu sorduğumda bana küfür etti. Evden bıçak getiren yeğenim ’ilk önce tıraş ettirelim’ dedi. Ben istemedim ama ısrar etti. Tıraştan sonra taksiciyi aradım.



Kendisine olayı anlattım. Olay yerine vardığımızda taksici bana sopa verip, ’işiniz bitince beni ararsınız’ dedi. İsmail Erbek olay yerinde yüzüme tükürünce tokat attım. Bu sırada yeğenim de tekme vurdu. Yerdeyken yeğenim ellerini tuttu ben de boğazını kestim." Sanık Salim Öğredik de suçlamaları kabul etmedi.
Mahkeme heyeti, yapılan duruşma sonunda sanık Ali Yeşil’in cinayet suçundan müebbet, gasp suçundan da 12 yıl, sanık Selim Öğredik de cinayete karışmak ve gasp suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Olaya karıştığı öne sürülen taksici Kimlilir Ünlütaşkıran ise beraat etti. Sanıklar Ali Yeşil ve yeğeni Salim Öğredik hakkında "nitelikli adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli gasp" suçundan 15’er yıl, sanıkları olay yerine götürdüğü konusunda güvenlik güçlerine bilgi veren taksi şoförü Kimlilir Ünlütaşkıran hakkında da "cinayete yardım" suçlamasıyla 27 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:02

İLGİLİ HABERLER