Gündem
  • 1.12.2007 11:59

YEĞENLERİNİN CENAZESİNİ KOPAN TEK AYAKTAN TEŞHİS ETTİLER

SÜLEYMAN ELÇİN

ANTALYA  - Isparta'da düşen yolcu uçağında hayatını kaybeden yolculardan Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Özlem Karataş'ın cesedi, bugün uçağın enkazının altından çıkarıldı.

Genç kızın yakınları, morgda cesedi kopan ayağından teşhis etti.  Dün Süleyman Demirel Üniversitesi Adli Tıp Morgu'nda yapılan teşhis çalışmalarında Özlem Karataş'ın cesedi teşhis edilemedi. 56 yolcunun cesedi yakınları tarafından teşhis edildikten sonra İstanbul'dan gelen dayıları Turan ve Muran Özen, yeğenlerinin cenazesinin olmadığını söylediler. Yapılan çalışmada genç kızın parçalanmış cesedinden sadece ayağı bulunarak, dayılarına teşhis ettirildi. Ayakkabıdan yeğenlerini teşhis eden Murat ve Turan Özen, görevlilere tepki göstererek, "Bütün cenazeler alındı dediniz. Yeğenimin sadece ayağı burada. Biz cenazemizi istiyoruz" dediler.

Yeğenlerinin cesedini bulmak için sabahın ilk ışıklarıyla birlikte enkaz bölgesine giden ve 2 kilometrelik çamurlu yolu yürüyen Turan ve Muran Özen, jandarma ekipleri tarafından olay yerindeki güvenlik şeridinden içeriye alınmadı. Enkaz kaldırma çalışmaları sırasında genç kızın cesedi uçağın gövde bölümünün altında bulundu. Görevliler Özlem Karataş'a ait cesedi olay yerinden çıkararak, dayılarına teslim ettiler.

Murat ve Turan Özen, Özlem Karataş'ın annesinin İstanbul'da olduğunu ve olay sonrası büyük üzüntü yaşadığını belirterek, "Biz cenazeyi İstanbul'a götürmek için geldik. Morgda yeğenimizin tek ayağını görünce büyük bir şok yaşadık" diye konuştular.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER