Ekonomi
  • 10.11.2018 12:25

YEMEK TARİFİ ARAYANLARIN SİTESİ "YEMEK.COM"

Gün içerisinde pek çok insan ne yemek yesem diye düşünür. Kadın, erkek, genç, yaşlı fark etmeden hemen hemen herkes bu soruyu düşünmektedir. Eskiden yemek tarifi kitapları çok popülerdi. Şimdilerde ise; onların yerini internetteki yemek siteleri almış durumda. Dolayısıyla yemek tarifleri internette en çok aranan ve dikkat çeken başlıklardan biri haline geldi. Konu yemek olunca akla ilk yemeksepeti.com gelir.

Yemek Sepeti, Eylül 2000’de 4 arkadaşın "Yemek Sepeti Gıda ve Pazarlama Elektronik İletişim ve Tanıtım Limited Şirket" adı ile kurdukları bir platformdur. Bu 4 girişimci, Amerika’da ki yemek ısmarlama sitelerini görür ve bu işi Türkiye’de de yapmaya karar verirler. Hızlı büyüyen yemeksepeti.com’u Mayıs 2015’te Delivery Hero satın aldı ve yemeksepeti.com Türkiye’de milyar TL değerlendirilmesi kapsamına giren ilk internet sitesi oldu. Yemeksepeti.com günümüzde 62 ilde 10.000 civarı üye restoran ile milyonlarca kullanıcısına hizmet vermektedir. Sadece Türkiye ile sınırlı kalmayan yemeksepeti.com 7 ülkede de hizmet vermeye devam ediyor.

Yemeksepeti.com sahipleri internet kullanıcılarının yemek tariflerine olan ilgilisini fark edince yeni bir atılım gerçekleştirerek yemek.com’u internet kullanıcıları ile buluşturdu. Yemek.com’da kullanıcıların ulaşabileceği pek çok yemek tarifleri bulunmaktadır. Yemek Sepeti’nin kurucuları aslında bu tarz atılımları çok seviyor. Bu anlamda, yemek.com ilk projeleri değil. Daha önce papyon.com, irmik.com, lokum.com gibi Yemek Sepeti'nden bağımsız web siteleri kurulmuştur fakat; yemek.com içerik olarak diğerlerinden ayrılmaktadır.

Yemek.com, Türkiye’nin en kapsamlı yemek tarifi sitelerinden biridir. Yemek.com özgün içeriği ile diğer içerik odaklı kurulan web sitelerine örnek olabilecek bir site konumundadır. Yemek.com’da kullanıcılar "Tarif" kategorisinden yemek tariflerine, "Ye" kategorisinden yemek ve yiyecekler ile ilgili bilgilere, "Keşfet" kategorisinden mekanlar ile ilgili bilgi ve önerilere ulaşabilmektedir. Yemek.com’daki "Şaşır" kategorisi ise; kullanıcılara bambaşka bir deneyim yaşatarak eğlenceli içerikler sunmaktadır.

Yemek.com ve Hybrid 2014 yılında "Türkiye’nin ilk gece pikniği" olan Urban Picnic’i düzenlemiştir. Urban Picnic’in tüm katılımcılar tarafından çok sevilmesi sonucunda yemek.com Urban Picnic konseptini geleneksel hale getirmiştir. Geleneksel Urban Picnic’e her yıl onlarca restoran katılım sağlıyor. Urban Picnic boyunca Türk, Uzak Doğu, Meksika gibi pek çok dünya lezzetleri sunulmaktadır. Türkiye’de ilk defa organize edilen bu pikniğe her yıl yüzlerce talep gelmektedir. Yemek.com yaptığı bu geleneksel etkinlik ile adından söz ettirmeyi başarmıştır.

Günümüzde mobil cihazların elimizden düşmemesi sebebi ile, yemek.com’un yakın zamanda bir mobil uygulama hazırlamasını gerektirmiştir. Uygulama hem App Store, hem de Google Play Store’da kullanıcıları ile buluşmak için bekliyor. Siz de, yemek.com'un leziz dünyasıyla tanışmaya hemen başlayabilirsiniz!

Güncellenme Tarihi : 10.11.2018 12:27

İLGİLİ HABERLER