Asayiş
  • 6.10.2005 06:00

YENİ TCK 'İŞSİZDİM' DİYEN GASPÇIYI KURTARDI!..

SAMSUN’da silahlı gasp suçundan 12.5 yıl hapis cezası alan Erkan Şenel, yeni TCK ile yeniden yargılanınca 10 ayda salıverildi.

Olay, Samsun’da 10 ay önce meydana geldi. Erkan Şenel, Sahil Yolu’nda koşu yaptığı sırada dinlenmek için duran Yasemin Bekar’ın cep telefonunu silahla tehdit edip aldı. Ardından genç kız durumu polise bildirip, zanlıyı yakalattı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonunda Erkan Şenel gasp suçundan suçlu bulunup 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Yargıtay 6. Ceza Dairesi, sanığın lehine hükümler olabileceği gerekçesi ile yeni TCK’ya göre tekrar yargılanması için geçen ay dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

İHTİYACIM VARDI ÇOK PİŞMANIM

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yeniden hákim önüne çıkan tutuklu sanık Erkan Şenel, ‘İşsizdim, paraya ihtiyacım vardı. Bayanı telefonla konuşurken görünce ‘Silahım var. Telefonunu bana ver’ diyerek kuru sıkı tabancayı gösterdim. Sonra telefonu sattım. Paraya ihtiyacım olduğu için böyle bir suç işledim. Çok pişmanım’ diye konuştu.

Yeniden yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Erkan Şenel’e 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. 10 aydır tutuklu bulunan Şenel, cezaevinde kaldığı süre de göz önüne alınarak tahliye edildi.

Silahı dayadı

DURUŞMADA dinlenen Yasemin Bekar, ‘Başıma silahı dayayınca telefonumu vermek zorunda kaldım. Kendisinden davacıyım’ dedi. Ancak bu ifadeye karşın gaspçı tahliye edildi.

/İsmail Akduman - DHA, Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER