Ekonomi
  • 25.12.2004 01:21

YENİ TÜRK LİRASI TURİSTLERE DE TANITILACAK...

Merkez Bankası, Yeni Türk Lirası’nın yabancılara tanıtımı için kolları sıvadı. YTL’nin tanıtıldığı broşürler, Antalya ve İstanbul hava limanlarından Türkiye topraklarına ayak basacak turistlere dağıtılacak.

Hava limanlarında görevli emniyet mensupları, pasaport kontrolü sırasında İngilizce olarak hazırlanmış broşürleri turistlere verecek.

Merkez Bankası İletişim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen tanıtım kampanyasında İngilizce basılmış 170 bin broşür ve 10 bin afişin dağıtımı devam ediyor. Yeni paranın güvenlik özelliği ve parayla ilgili bilgilendirici notların yer aldığı broşürlerde ayrıca Yeni Lira’nın dolar ve Euro karşısındaki değerleri ifade ediliyor. Ayrıca profesyonellere yönelik olarak 16 sayfalık bir kitapçık hazırlandı. Basılan afiş ve broşürler aralık ayının son haftası başlamak üzere mart sonuna kadar Türkiye’ye giriş yapan yabancı turistlere verilecek. Yabancıların ağırlıklı olarak İstanbul ve Antalya hava limanlarından giriş yaptıklarını belirleyen Merkez Bankası, tanıtım kampanyasına bu noktalarda odaklaşmayı düşünüyor. Hava limanında görevli polisler, pasaport kontrolü yaptıkları her bir turiste İngilizce basılmış broşürleri verecek. Tanıtım kampanyası için Gümrük ve Muhafaza başmüdürlüklerinin tamamına afiş ve broşürler yollandı. İstanbul ve Antalya’daki otellere de bu baskıları gönderen Merkez Bankası, Turizm Bakanlığı’yla işbirliğine giderek yurtdışı turizm ataşelikleri, Türkiye’deki müzeler ve turizm enformasyon ofislerini dikkate aldı. Türkiye çapında 20 marinada tanıtımlar planlanıyor. Afişlerin gönderildiği bir diğer adres ise turistlerin İstanbul’daki uğrak yeri olan Kapalıçarşı. Yabancı görsel ve yazılı medyada da tanıtım faaliyetleri düşünülüyor. Hollanda merkezli yayınlanan bir dergi, tanıtım kampanyasına katılarak broşürleri basmayı üstlendi. Almanya’da çeşitli dergi ve gazetelerle de tanıtım çalışmaları devam ediyor. Yeni Lira’nın tanıtımı için ayrılan toplam bütçe 650 bin dolar olarak öngörülüyor.

Zaman

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:31

İLGİLİ HABERLER